Economie

​VINIFICATORI MOLDOVENI AU PARTICIPAT LA EXPOZIŢIA WORLD BULK WINE DIN AMSTERDAM

26 noiembrie, 2014

Companii moldoveneşti de frunte şi-au prezentat vinurile la expoziţia mondială a vinurilor în vrac - World Bulk Wine Exhibition, care s-a desfăşurat pentru a şasea oară la Amsterdam.

Vicepreşedintele companiei moldo-americane Lion Gri, Nelli Sonic, a relatat corespondentului agenţiei „INFOTAG” că compania cu succes a rezolvat toate sarcinile pe care şi le-au pus în faţă pregătindu-se pentru expoziţie.

„Vinurile noastre albe şi roşii se bucură de popularitate în rândurile europenilor, chinezilor şi europenilor, deşi cei din urmă preferă vinurile roşii, iar companiile mari din Franţa şi Italia se interesează de vinurile albe Lion Gri, în special „Chardonay” şi „Muscat”, a spus ea.

World Bulk Wine Expo - este cel mai mare for European, care întrunește în decursul a 48 de ore producătorii și cumpărătorii de vin în vrac din întreaga lume. În acest an la WBWE au participat producători de vin în vrac din 18 țări, printre care și Republica Moldova.

Vicedirectorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Vitalie Pănuţă, a prezentat în cadrul expoziţiei un raport despre specificul ramurii vitivinicole din Moldova.

„World Bulk Wine Expo – a constituit o oportunitate excepțională pentru vinificatorii moldoveni de a stabili contacte comerciale cu principalii cumpărători, distribuitori și brokeri de vin la nivel mondial, care au apreciat calitatea vinului moldovenesc”, a spus el, relatând că pe standul moldovenesc au fost prezentate 60 tipuri de vinuri moldoveneşti de înaltă calitate.

„INFOTAG” precizează: Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Wine of Moldova. A legend alive”, care a fost elaborat în parteneriat strategic cu proiectul USAID CEED II.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2014.11.26 16:46 Zinaida
    Bravo Neli SONIC, bravo Lion Gri!!!
  2. 2014.11.26 18:16 Horia
    Fratii Sonici au compania buna si mare...
  3. 2014.11.26 18:34 Inesa
    Lion Gri are ce sa vinde si are de unde sa vinde!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.