Economie

​VALERIU STRELEŢ AŞTEAPTĂ MISIUNEA FMI ÎN PRIMA DECADĂ A LUNII SEPTEMBRIE

03 august, 2015

Guvernul aşteaptă sosirea experţilor misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) deja în prima decadă a lunii septembrie, a relatat luni, după şedinţa operativă a Cabinetului de miniştri, Valeriu Streleţ.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Premierul mizează că va primi răspunsul FMI la invitaţie în timpul apropiat.

„Reglementarea situaţiei din sectorul bancar rămâne sarcină prioritară pentru Guvern. Deja la mijlocul săptămânii colegii din Comitetul pentru Stabilitate Financiară şi BNM urmează să întocmească lista de măsuri pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Streleţ.

Premierul a indicat măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru încetarea activităţii celor trei bănci: transferarea conturilor trezoreriale, transferarea funcţiilor de achitare a pensiilor, indemnizaţiilor sociale, stabilirea consecinţelor pentru personalul băncilor.

Printre alte sarcini importante pe care şi le propune Guvernul, noul Premier a indicat problema tarifelor, sectorul energetic, lupta cu corupţia.

„INFOTAG” precizează: Vizita misiunii FMI a fost planificată pentru 17 iulie, însă a fost amânată din cauza demisiei Guvernului Gaburici. Ultimul program de cooperare Moldova-FMI a început în ianuarie 2010 şi s-a încheiat în aprilie 2013.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.08.03 12:55 Stas
    Bravo, dl Strelet!
  2. 2015.08.03 12:58 Irina
    El are sapte ani de acasa si asta este acum chestea PRINCIPALA!
  3. 2015.08.03 13:03 ilies
    el este cel mai bun...
  4. 2015.08.03 15:43 Pavlusa
    Primele lucruri el a facut foarte corect, bravo!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.