Economie

​COMPANIA ITALIANĂ IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.P.A VA REABILITA DRUMUL R16 TIMP DE DOI ANI

01 septembrie, 2015

Compania italiană Impresa Pizzarotti & C. S.p.A va reabilita timp de doi ani 54,7 km din drumul Bălţi-Făleşti-Sculeni. Un contract în acest sens a fost semnat miercuri de directorul companiei, Paolo Pizzarotti, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ministru al menţionat la ceremonia de semnare că lucrările vor începe peste două luni şi a exprimat speranţa că se vor finisa mai devreme de termenul stabilit.

„Suntem bucuroşi că concursul a fost câştigat anume de o companie italiană, deoarece calitatea drumurilor din Italia este una dintre cele mai bune în Europa. Toată tehnica şi specialiştii vor fi aduşi de partenerii noştri, Moldova va acorda doar forţa de muncă. Asemenea repartizare se datorează faptului că pentru a garanta calitatea sunt necesari specialişti cu vastă experienţă, iar RM nu-i are”, a spus ministrul.

Directorul Administraţiei de stat a drumurilor, Gheorghe Curmei, a spus că vor fi reabilitate două segmente: Bălţi-Făleşti (25,4 km) şi Făleşti-Sculeni (29,28 km), în valoare de 26,53 şi 24,06 mil. euro, respectiv.

„În cadrul proiectului va fi reparat carosabilul, vor fi instalate borduri, sistem de scurgere a apei şi iluminat. Reabilitarea va reduce numărul ambuteiajelor şi cheltuielile de călătorie, va îmbunătăţi viaţa localnicilor şi va influenţa pozitiv economia ţării”, consideră el.

Potrivit lui Curmei, în cazul în care vor fi încălcaţi termenii de finisare a lucrărilor contractorul va fi obligat să achite 0,05% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere: 200 zile de întârziere constituie circa 10%, adică 5 mil. de euro.

Proiectul are un buget de 50,6 mil. euro, acordate de Banca Europeană de Investiţii (BEI). De asemenea, banca a desfăşurat un concurs internaţional pentru monitorizarea transparenţei executării lucrărilor de reabilitare, care a fost câştigat de compania franceză Louis Berger.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.22 19:41 chiriac
    unde se poate de adresat la drumurile acestea cu camion propriu
  2. 2017.03.30 09:36 Gheorghe
    Unde si la cine se poate de adresat privitor la fortele de munca si la condiitiile de munca
  3. 2020.05.04 15:37 Viorel
    Buna sînt în căutarea unui post de lucru am categoriile B. CE.D.H

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.