Economie

​FUNCŢIONARII MINISTERULUI ECONOMIEI AU PREDETERMINAT CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI DE REZIDENT AL PARCULUI EDINEŢ, IAR CONCURSUL L-AU TRANSFORMAT ÎNTR-O FARSĂ – CSJ

08 octombrie, 2015

Concursul de selectare a rezidenţilor parcului industrial Edineţ în toamna anului 2013 a avut loc cu grave abateri de la legislaţie, se vorbeşte în concluzia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) din 23 septembrie.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, după procesul care a durat doi ani CSJ a pronunţat sentinţa finală, declarând ilegală activitatea rezidenţilor parcului.

În 2013 Ministerul Economiei în termeni reduşi a creat la Edineţ un parc industrial, organizând în grabă concursul de selectare a rezidenţilor. Comisia nu a selectat cele mai bune oferte ci a declarat din start trei proiecte investiţionale de acelaşi profil şi a divizat suprafaţa parcului în trei zone mici, cu mult mai mici decât s-a indicat în proiecte. Aceasta a generat indignarea competitorilor şi tuturor procesatorilor din ramură.

„Ministerul Economiei din Republica Moldova l-a asigurat de susţinere şi colaborare pentru a demara construcţia fabricii de producere a sucului concentrat, l-a declarat câştigător al concursului şi i-a acordat titlu de rezident al Parcului industrial „Edineţ” pînă la petrecerea concursului din 27 septembrie 2013. Astfel, în luna iulie 2013, Parcul industrial nu era format, însă Ministerul Economiei din Republica Moldova într-adevăr l-a asigurat pe participantul la concursul din Ucraina pentru realizarea Proiectului investiţional şi a transformat desfăşurarea concursului din 27 septembrie 2013 într-o farsă”, se vorbeşte în decizia CSJ.

Conform deciziei concursul şi ulterioara activitate a rezidenţilor parcului a fost declarată în afara legii. Această decizie a turnat gaz pe foc în situaţia din jurul companiei TB Fruit (Ucraina).

Conform informaţiei de la întreprinderile de conserve din RM, ME a purces la organizarea unui nou concurs de selectare a rezidenţilor parcului. Reprezentanţii ramurii consideră aceasta o încercare deschisă de a legaliza activitatea companiei ucrainene, indicând „relaţii informale evidente între funcţionarii ministerului şi businessmeni”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.08 11:52 Ilie
    De ce nu scrieti NIMIC despre asa cinovnicii?
  2. 2015.10.08 11:55 Valentin
    Dl Lazar tot timpu spunea ca ai nostrii tem de concurenta, despre mita nu a zis nimic...
  3. 2015.10.08 11:56 Tereza
    Investitor din Ukraina a dat banii bun pentru mere recoltai 2015, de ce statu asa procedeaza prost?
  4. 2015.10.08 12:50 Irina
    Aici nu sunt dovezi, numai vorbe goale...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.