Economie

​ANTREPRENORII MOLDOVEI VOR PUTEA SĂ LUPTE PENTRU INVESTIȚII, DEMONSTRÂND ABILITATEA DE A NEGOCIA

09 noiembrie, 2015

Antreprenorii din Moldova vor avea oportunitatea să lupte pentru investiții la concursul internațional Bătălia investițiilor „Get in the ring”, demonstrând abilitatea de a negocia.

Președintele Rețelei globale a antreprenorilor (GEN) în Moldova, Olesea Furtuna, a spus corespondentului agenției „INFOTAG” că scopul concursului este nu doar posibilitatea de a avea acces la investiții, dar și de a spori nivelul de competențe și abilități, cunoștințe și de a învăța din experiența companiilor de nivel global.

„Antreprenorii, care au depus cererile, deja au participat la Sesiunea de informare. Etapa următoare va fi atelierul de lucru de pregătire pentru „Get in the ring”, iar apoi aceştia vor putea participa la etapa națională. Cel care va putea cel mai rapid să-și prezinte echipa, realizările companiei, modelul de afacere, situația financiară și să răspundă la întrebările juriului, va obţine posibilitatea să treacă la etapa regională, care se va desfășura în Bulgaria, la Sofia. Dacă și acolo acesta va convinge juriul că compania sa este cea mai bună și are potențial pentru dezvoltare și creștere, iar proiectul are perspectivă și este profitabil, atunci antreprenorul trece la etapa finală, cea internațională, care se va desfășura în Columbia, în martie 2016”, a spus ea.

Antreprenorii din Moldova vor concura cu reprezentanți din 12 state din Europa de Est, alături de România, Rusia, Serbia, Bulgaria.

„Anul trecut Moldova pentru prima dată a participat la asemenea concurs. O participantă din țara noastră, a trecut etapa regională și la etapa internațională a ajuns în Top 8 cei mai buni start-up-eri din 2 mii. Învingătorul etapei internaționale la concursul precedent a primit investiții în valoare de aproape 1 mil. de euro”, a menționat ea.

Pentru participare la concurs doritorii trebuie să întrunească următoarele criterii: start-upul este prezent pe piața RM cel mult cinci ani, antreprenorii trebuie să cunoască limba engleză fluent, start-upul necesită o investiție de până la 1 mil. de euro, iar ideea de business este una inovativă.

„INFOTAG” precizează: Bătălia investiţiilor „Get in the ring” este un concurs internațional de start-upuri, care se desfășoară în cadrul Săptămânii globale a antreprenoriatului. Acesta întruneşte 2 mii de proiecte din 50 de țări.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.09 18:28 Pavel
    Numai nu platiti pentru asta banii, va rog mult-mult!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.