Economie

​VINURILE MOLDOVENEȘTI SUNT PREZENTE LA EXPOZIȚIA DIN REPUBLICA BELARUS

16 noiembrie, 2015

Brandul național „Vinul Moldovei” a participat la expoziția specializată „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi nealcoolice”, care s-a încheiat vineri la Minsk.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), nouă companii vinicole: „Fautor”, „Migdal-P”, „Gitana”, „Castel MIMI”, „Nis-Struguraş”, „Vinia Traian”, „DK Intertrade”, „Alianța-Vin” şi „Mold-Nord” , au prezentat vinurile lor sub brandul unic „Vinurile Moldovei”. Vinurile noastre au concurat în topul preferinţelor cu vinurile din Georgia, Grecia şi Italia.

„Piața Republicii Belorus este foarte importantă pentru vinul moldovenesc. Expoziția este o platformă ideală pentru atragerea clienților noi, dar și promovarea Moldovei drept un bun producător de vinuri calitative. Sunt convins că participarea la acest eveniment oferă o extindere a gamei și creșterea volumului exporturilor către Republica Belarus”, a declarat directorul ONVV, Dumitru Munteanu.

„INFOTAG” precizează: Republica Belarus este prima la importul de vin în vrac și a șasea ţară după volumul exporturilor de vinuri îmbuteliate. În anul 2014 în Republica Belarus au fost exportate 9% din totalul vinurilor îmbuteliate autohtone.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.16 10:26 Ana
    Vinurile acestei companiei seamana la vinuri, ca re la occident sa fac din praf si apa...
  2. 2015.11.16 13:30 David
    Nu am baut ceva extra ordinar, asai - mediu calitatea...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.