Economie

​O ÎNTREPRINDERE DIN BĂLŢI A PRIMIT 185 MII LEI ÎN CADRUL PROIECTULUI DE SPORIRE A COMPETITIVITĂŢII

19 noiembrie, 2015

Producătorul din Bălţi de piese electrice şi electronice Elektromanufacturing a obţinut un grant de 185 mii lei în cadrul proiectului „Sporirea Competitivităţii II” (PAC II), finanţate de Banca Mondială.

Surse din cadrul companiei au spus pentru „INFOTAG” că finanţat va fi proiectul care propune certificarea şi sprijinirea sistemului de administrare a calităţii conform standardelor europene, precum şi crearea site-ului companiei. De asemenea, vor fi îmbunătăţite produsele şi serviciile şi extins sortimentul produselor exportate.

Sursa a menţionat că proiectul a primit recomandările Comitetului tehnic, format din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie.

Proiectul „Sporirea Competitivităţii II” (PAC II) are un buget de $3 mil. şi scopul de a spori competitivitatea şi calitatea producţiei, precum şi de a oferi acces spre noi pieţe de desfacere pentru întreprinderile mici şi mijlocii din RM. În cadrul programului compania poate beneficia de finanţare care va permite acoperirea a 50% din cheltuielile întreprinderii, însă care nu depăşeşte suma de 200 mii lei. De asemenea, întreprinderile vor obţine acces la expertizele tehnice pentru sporirea competitivităţii.

„INFOTAG” precizează: Întreprinderea moldo-română Electromanufacturing şi-a început activitatea în 2012 cu 12 angajaţi. Timp de trei ani compania a extins sortimentul produselor de la 3 la 43, iar numărul angajaţilor a crescut până la 240.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.19 15:54 Alena
    Bravo, macar ceva ce poate sa sustina!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.