Economie

​CONSILIUL CCI NU A SPRIJINIT „PLANUL DE REFORMARE” PROPUS DE PREŞEDINTELE VALERIU LAZĂR

23 noiembrie, 2015

Consiliul Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) nu a sprijinit vineri „planul de reformare a camerei”, propuse de preşedintele Valeriu Lazăr.

Domnul Lazăr a comunicat corespondentului „INFOTAG” că consiliul CCI a acceptat venirea sa cu scopul de a reforma instituţia, însă aripa conservativă nu a dorit „schimbări în activitatea CCI, pentru ca aceasta să corespundă cerinţelor actuale”.

„La şedinţă au fost aprobate modificările la bugetul camerei pentru 2015, precum şi aprobate principalele poziţii din bugetul pentru 2016”, a spus Lazăr, care a subliniat că noua ordine de întocmire a listei membrilor consiliului CCI, împotriva cărei se pronunţă consiliul, este solicitată de Ministerul Justiţiei.

Şedinţa consiliului CCI, la care au fost prezenţi peste 70 de membri, care loc o dată în an. Consiliul este organul administrativ pe perioada între reuniuni.

Unul din participanţii la şedinţă a informat corespondentul „INFOTAG” că preşedintele camerei, Valeriu Lazăr, a propus „aripei conservative” să convoace adunarea extraordinară a CCI, la care să fie reconfirmate competenţele sale sau să fie ales un nou preşedinte.

„Însă majoritatea membrilor nu au fost de acord, propunându-i lui Lazăr să conducă în continuare CCI, dar să nu introducă schimbări radicale”, a spus el.

Lazăr nu a exclus varianta, în care acesta, alături de un grup de susţinători, va pleca de la CCI şi va crea ceva nou, o alternativă a camerei, care ar corespunde cerinţelor moderne şi ar ajuta mediul de afaceri.

„INFOTAG” precizează: Congresul participanţilor CCI alege preşedintele prin simpla majoritate a voturilor (51%) şi îl demite prin 2/3 din voturi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.23 11:43 Pavel
    lazar are sustinerea de la PDM...
  2. 2015.11.23 11:44 Silivica
    Lazar fara interesele personale nu poate!
  3. 2015.11.25 10:46 Vsevolod
    Fara personificarea puterii, fara interese meschine in reformarea CCI, lucrul CCI doar in interesul membrilor ei si a mediului de afaceri, fara tractari si interpretari asa zise juridice privind corectitudinea activitatii CCI, etc - acesta a fost principiile consiliului CCI, care intr-o oarecare masura au fost realizate. Consiliul si membrii CCI au asteptat mai multa atitudine din partea Presedintelui privind implimentarea in fapte a celor trasate in vorbe de Presedinte.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.