Economie

​ROSSELIHOZNADZOR A INTERZIS ACCESUL ÎN FR PENTRU 11 CETĂŢENI AI RM PENTRU CONTRABANDĂ

31 decembrie, 2015

Rosselihoznadzor a închis accesul pe teritoriul Rusiei pentru 11 cetăţeni ai Moldovei, care de repetate au fost traşi la răspundere administrativă pentru încercări de a transporta ilegal produse agricole în FR.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul Serviciului sanitar rus, încălcările administrative, care sunt depistate drept rezultat al asigurării respectării interdicţiilor şi restricţiilor la transportarea produselor alimentare în trenurile de pasageri, rămân o problemă serioasă în regiunile Breansk şi Smolensk, prin care trec garniturile din Moldova şi Ucraina.

„Deseori persoanele fizice, care au pus în bagaj zeci de kilograme, în unele cazuri până la o tonă, de carne, slănină sau cireşe, nuci, încearcă să le transporte în FR fără documentele necesare, care confirmă calitatea şi securitatea mărfii”, menţionează inspectorii.

Potrivit datelor lor, în cadrul acţiunilor de depistare şi prevenire a canalelor de transportare ilegală a produselor agricole la staţiile feroviare Breansk-Orlovsk şi Suzemka în perioada ianuarie-decembrie au fost interzise pentru transportare circa 60 tone de producţie animală, inclusiv 384 loturi de slănină cu greutatea totală de 31,2 tone, 144 loturi de carne cu greutatea totală de 22,5 t, 12 loturi de mezeluri cu greutatea de 1,4 t, 11 loturi de carne de pasăre cu greutatea de 0,7 t şi 12 loturi de produse lactate – 1 tonă.

În privinţa producţiei vegetale au fost interzise circa 10 tone de diferite fructe, pomuşoare şi nuci, precum şi 9 mii de puieţi de culturi decorative şi fructifere.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.01.02 11:13 Liza
    Era asteptat ca rusii pot sa fac ceva asa...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.