Economie

​VALENTIN LUCOVSCHI: „EVALUAREA RAPORTULUI PREŢ/CALITATE O LĂSĂM LA DISCREŢIA CLIENTULUI”

08 aprilie, 2016

Pe strada pietonală Eugen Doga oficial s-a deschis restaurantul-pub „Berăria Chişinău”.

Faptul că în inima Chişinăului s-a deschis un local original de bere care oferă, în primul rând, posibilitatea de a gusta bere autohtonă nu poate fi considerat ceva senzaţional.

„În capitalele altor state europene pub-uri similare funcţionează deja de mulţi ani. Mai mult, acestea demult au devenit locuri de odihnă istorice şi culturale, vizitate atât de localnici, cât şi de turişti. La Chişinău, din păcate, nu s-au păstrat asemenea localuri, deşi în Moldova berea se produce la nivel industrial deja de peste 130 de ani. Astfel, îmi doresc ca pub-ul „Berăria Chişinău”, în timp, să devină şi o atracţie istorică, şi una turistică. Mai ales că avem toate condiţiile”, a menţionat în cuvântul său de salut directorul general al companiei „Efes Vitanta Moldova Brewery”, Gokce Yanasmayan.

Interierul localului este unul plăcut. Design original şi divers al meselor, scaunelor, fotoliilor. Pe pereţi puteţi vedea poze în alb-negru al Chişinăului vechi, iar vizitatorii, privindu-le, pot afla multe lucruri noi. Sistemul modern de ventilare compensează lipsa spaţiilor separate pentru fumători şi nefumători.

„În următoarele zile planificăm să delectăm vizitatorii cu muzică blues pe fundal, iar în week-end vom avea muzică vie şi se vor organiza seri tematice”, a spus unul din fondatorii localului.

Intervievat de corespondentul agenţiei „INFOTAG”, el a explicat că dorinţa de a obţine profit din această activitate rămâne pe locul doi. Dacă ar fi fost scopul primar, atunci pentru a obţine venit în cifre financiare mai semnificative este nevoie ca spaţiul să fie amenajat în dimensiuni investiţionale modeste. Antreprenorii au ales altă cale. Ei au dorit să ofere oamenilor cu venit mediu şi mai mare de mediu condiţii pentru a-şi petrece timpul liber cu folos şi plăcere.

„Noi ne dorim ca restaurantul-pub „Berăria Chişinău” să devină un loc pentru întâlniri de afaceri, loc pentru discuţii, de întâlnire a prietenilor”, a spus Lucovschi.

În meniul „Berăria Chişinău” pot fi găsite atât bucate tradiţionale, cât şi europene, care vor varia în dependenţă de sezon. Aici un pahar de 0,5 l de bere vă va costa 40 de lei, de asemenea, localul vă oferă un sortiment larg de gustări la bere, începând cu aripioare picante şi terminând cu platou de carne.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.08 19:00 Fima
    Bere nu este cea mai buna bautura...
  2. 2016.04.08 19:03 Fimca
    Pe gratis aici dau ceva, macar, bere cu calitate proasta?
  3. 2016.04.08 19:04 Ilarion
    Im place numire - BARARIE, frumos suna, nu?
  4. 2016.04.09 14:17 Irina
    Este mare pacat ca nu avem mult in Moldova noastra asa oameni de afacero ca dl Lucovscoi...
  5. 2016.04.09 14:20 Fedor
    Vin noi facem de calitate, ce sa prioveste de bere - nu pot sa spu, nu stiu!
  6. 2016.04.10 13:04 Sivco
    Aici dau bere super de calitate buna!
  7. 2016.04.11 08:43 Horia
    Numai despre bauturi scrieti, chind despre afacerea si lucru noi putem sa citim macar ceva?
  8. 2016.04.11 08:48 Jorj
    Moldovenii, daca ei sunt ADAVARATI romini, trebue sa beau chit mai mult vin da nu bere.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.