Economie

VLAD PLAHOTNIUC ȘI-A ASUMAT UN NOU ANGAJAMENT NAȚIONAL

25 mai, 2016

Politicianul și omul de afaceri Vlad Plahotniuc și-a asumat miercuri la forumul Asociației Oamenilor de Afaceri pe care prezidează un nou angajament național – să susțină stabilitatea și echilibrul politic. El a vorbit la deschiderea forumului, care întrunește sute de oameni de afaceri și politicieni atât din Republica Moldova, cât și internaționali, inclusiv ex-președintele Comisiei Europene Jose Maule Barroso despre reformele stringente pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

„Forumul se desfășoară într-o perioadă destul de complicară pentru Republica Moldova. Provocările economice nu sunt deloc simple, iar problemele care s-au acumulat în perioadele îndelungate de crize politice durează de prea mult timp. Dar avem o majoritate politică stabilă și un guvern capabil să abordeze tranșant toate problemele care există în țară. Guvernul a început o muncă grea care va dura ani. Scopul reformarea și modernizarea instituțiilor statului, inclusiv cele din domeniul mediului de afaceri”, a declarat el.

În mod special, Vlad Plahotniuc s-a referit la instituțiile de control care trebuie reformate pentru a elimina abuzurile. „Suntem preocupați de stoparea abuzurilor instituțiilor de control care sufocă mediul de afaceri prin controale abuzive, corupție și alte metode de presiune. Cred că trebuie să dispară deja mentalitatea unor funcționari precum că oamenii de afaceri trebuie tratați ca posibili evazioniști. Această abordare a descurajat potențialii investitori. Guvernul să vină cu o procedură clară simplă de reglementare a controalelor în mediul de afaceri”, a îndemnat Vlad Plahotniuc.

Referindu-se la fenomenul corupției, Vlad Plahotniuc a menționat că aceasta este o problemă veche, care trebuie eliminată. „Fenomenul corupției în Republica Moldova nu este de azi, nu este de ieri și are foarte adânci rădăcini în sistem. El nu poate fi reformat decât prin reformarea tuturor instituțiilor de stat, inclusiv pe dimensiunea atribuirii corecte a competențelor, dar și prin selecția calitativă a funcționarilor care vor munci în aceste instituții. Noi, la nivelul majorității parlamentare susținem toate inițiativele în acest sens. Iar în particular apreciem proiectul premierului de reformare structurală și calitativă a guvernului”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În același timp, el și-a asumat un nou angajament național menit să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova inclusiv a mediului de afaceri. „Eu îmi iau un angajament național de a susține menținerea echilibrului și stabilității politice în țară care este vital pentru buna funcționare a instituțiilor, pentru reformarea lor dar și pentru o sănătoasă dezvoltare a mediului de afaceri”.
Fostul președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso de asemenea a vorbit despre necesitatea reformelor, combaterii corupției și dezvoltării Republicii Moldova. „Este necesară crearea transparenței partidelor politice, reforma justiției, reforma sistemului de drept care ar contribui la progresul social”, a declarat Barroso.

De asemenea, el a vorbit despre necesitatea continuării negocierilor și încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internațional, asigurarea unui mediu de afaceri calitativ, reformele instituțiilor statului. Barroso s-a arătat încrezător că Republica Moldova va reuși.

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.25 12:06 Mihai
    Chit obligatiuni are dl Plahotniuc fata de tara Moldova?!?
  2. 2016.05.25 12:08 Filimon
    Acuma este clar, ca ideia cu prim-ministru era foarte si foarte buna, nu stiu de ce dl Timofti a facut asa gafa?
  3. 2016.05.25 12:12 Liza
    Este om neordinar, destept, are o strategie si tactica, bravo dl Vlad, noi va dorim numai succese in targhetu care Dumneavoastra aveti inMoldova noastra mica, draga si iubita!
  4. 2016.05.25 12:13 Ilies
    El poate sa intalneasca si cu nou presedinte SUA... Sa vedeti, eu va promit!
  5. 2016.05.25 12:14 Pavel
    Principal, ca el este PUTERNIC!!!
  6. 2016.05.26 07:22 ian
    lasa-l pa Plahotniuc. Ce ma shockeaza sunt comentariile .... inainte-vorbitorilor mei: Filimon, Liza, Ilies si Pavel - foarte si foarte penibil, ca sa zic asa. bai nene, chiar asa lipsa de imaginatie? pt asa comentarii de kko va plateste jupanu? nu vrea si el niste lim... laude mai bine alcatuite?... mai asa, cum ca nu v-a platit el... mai independente, mai impartiale? numai asa, foarte si foarte stupide?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.