Economie

​GUVERNUL MOLDOVEI VA IMPLEMENTA REFORME PENTRU DEPĂŞIREA BARIERELOR COMERCIALE – VICEPREMIER

30 mai, 2016

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a declarat despre disponibilitatea Moldovei „de a implementa pachetul de reforme pentru sporirea eficienţei activităţii agenţilor economici de pe ambele maluri ale Nistrului”. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Biroul pentru Reintegrare, declaraţia în acest sens a fost făcută la Geneva, săptămâna trecută, în cadrul celei de-a doua sesiune a Comitetului pentru Standarde și Capacități Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa (CEE ONU).

Conform comunicatului, Bălan a declarat că „Guvernul Moldovei este ferm determinat să valorifice pe deplin angajamentele în conformitate cu practicile sistemului mondial de comerț și foaia de parcurs privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE”.

La şedinţă s-a discutat situaţia agenţilor economici de pe ambele maluri ale Nistrului, barierele comerciale şi consolidarea potenţialului în domeniul facilităţii comerţului. Gheorghe Bălan a salutat participarea Comisiei Economice pentru Europa a ONU în procesul de realizare a primei etape a cercetării care vizează barierele comerciale din ţara noastră. Eş a mulţumit Guvernului elveţian pentru acordarea sprijinului financiar în demararea, în premieră, a unui astfel de proiect pentru Moldova.

Membrii delegaţiei Moldovei au prezentat intenţiile Guvernului în domeniul facilitării procedurilor regulatorii în vederea eliminării barierelor comerciale, vamale, simplificării procedurii de clasificare a produselor, certificării și înregistrării bunurilor și serviciilor comerciale, standardizării, metrologiei, îmbunătăţirii calității produselor agro-alimentare, precum și armonizării politicilor guvernamentale la standardele comerțului electronic internațional.

Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite este o organizație interguvernamentală compusă din 56 de state membre, cu sediul la Geneva, care asistă Guvernele naționale în procesul de integrare a economiilor autohtone în economia mondială prin implicarea partenerilor de dezvoltare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.31 08:44 Efim
    Dl Balan este foarte slab pentru tratativa dura cu separatistii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.