Economie

​MINISTERUL ECONOMIEI A PROPUS ASOCIAŢIEI MICULUI BUSINESS METODE DE SOLUŢIONARE A PROBLEMELOR ÎN ANTREPRENORIAT

14 iulie, 2016

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a propus miercuri, la întrevederea cu reprezentanţii Asociaţiei Micului Business, antreprenorilor metode de soluţionare a problemelor întâlnite în activitatea de întreprinzător pe bază de patentă.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Calmîc a spus preşedintelui asociaţiei, Eugen Roşcovanu, şi micilor afacerişti, că „Ministerul pledează pentru îmbunătăţirea bazei juridice pentru activitatea de întreprinzător prin patentă, pentru a asigura concurenţă loială”.

Potrivit spuselor sale, „ministerul a propus o serie de modificări la lege pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, precum şi este gata să vină cu noi completări la legislaţia fiscală, care va permite titularilor de patentă să lucreze mai eficient şi să se reorganizeze”.

„Printre modificările date se propune: scutirea micilor de întreprinderi de controale timp de cinci ani, precum şi ca acestea să achite un impozit unic din comerţ de 2-3%”, a menţionat ministru, care a propus titularilor de patentă să se întrunească săptămâna viitoare pentru a discuta soluţiile de simplificare a sistemului fiscal.

Potrivit spuselor sale, „în decurs de 10 zile Guvernul va prezenta Parlamentului decizia sa privind continuarea practicii de activitate de întreprinzător pe bază de patentă”.

„INFOTAG” precizează: În Moldova sunt peste 18,2 mii de întreprinderi şi întreprinzători care deţin patentă de întreprinzător, dintre care peste 12 mii – în domeniul comerţului. În anul 2015, după eliberarea şi prelungirea patentelor, la bugetul statului au fost încasate circa 39 mil. de lei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.07.14 11:23 Fima
    Impozitul unic 3% este cea mai buna solutie...
  2. 2016.07.14 13:10 Filaret
    Si chind dl Calmic sa face 3% impozitul unic?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.