Economie

​ŞEFUL ANSA A DISCUTAT LA MOSCOVA POSIBILITATEA EXTINDERII EXPORTULUI DE PRODUSE AGRICOLE DIN MOLDOVA ÎN RUSIA

28 iulie, 2016

Posibilitatea extinderii exportului de produse agricole moldoveneşti a fost discutată la Moscova de către directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, la întrevederile de la Rosselihoznadzor.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la ANSA, dl Gaberi se află în capitala Rusiei în componenţa unei delegaţii oficiale pentru negocieri în scopul dinamizării relaţiilor economice cu Federaţia Rusă.

În cadrul întrunirilor, directorul ANSA a informat partenerii ruşi despre măsurile întreprinse de agricultorii moldoveni şi instituţiile statului pentru asigurarea calităţii şi inofensivităţii produselor agricole.

În particular, ANSA a acumulat şi a prezentat „Rosselihoznadzorului” de la Moscova date concrete privind suprafaţa de livadă, volumul estimativ al producţiei propuse spre export a circa 100 de producători, eventualii exportatori de fructe din ţara noastră. Datele urmează a fi examinate de către partea rusă, pentru a fi incluse în lista viitorilor exportatori de fructe.

Partea moldovenească s-a pronunţat şi pentru extinderea numărului de întreprinderi vinicole, care ar putea exporta producţia în Rusia. Conform comunicatului, experţii de la „Rospotrebnadzor” au dat asigurări că în această listă vor fi incluse şi alte întreprinderi, după verificarea lor.

„INFOTAG” precizează: Delegaţia moldovenească în frunte cu ministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a plecat la Moscova în cadrul acordurilor atinse în marja vizitei recente la Chişinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin. Scopul vizitei – extinderea volumului livrărilor de produse moldoveneşti în FR şi anularea taxelor vamale pentru acestea. Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei, cel al Transporturilor, al Agriculturii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.