Economie

​FABRICILE DE ZAHĂR SUDZUCKER MOLDOVA SUNT PREGĂTITE PENTRU UN NOU SEZON

29 iulie, 2016

Pregătirea fabricilor de zahăr din Drochia și Fălești, aflate în proprietatea Sudzucker Moldova, pentru noul sezon de prelucrare a recoltei sfeclei de zahăr-2016 este pe ultima sută de metri şi va fi finalizată la începutul lunii august.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la administraţia celui mai mare producător de zahăr din Moldova, la ambele fabrici ale companiei au fost reparate capital echipamentele tehnologice şi punctul de primire a sfeclei de zahăr. De asemenea, continuă lucrările de automatizare a producției de zahăr.

Sudzucker Moldova a contractat pentru recolta de sfeclă de zahăr-2016 până la 25% mai multe terenuri agricole, decât în sezonul trecut. Totodată, din cauza gerului de primăvară, a vântului și ploilor din martie și aprilie, producătorii agricoli parteneri ai companiei au reînsămânțat 1,9 mii de hectare de plantații puternic avariate. Pentru a sprijini agropartenerii într-o perioadă dificilă de creștere a prețurilor la resursele de producere și materiale, compania a compensat cultivatorilor de sfeclă 50% din costul de semințe pentru replantarea culturilor deteriorate. Pentru aceasta a fost nevoie de 2,32 mil. de lei.

Anterior, compania a plătit partenerilor, care au păstrat suprafața totală a culturilor de sfeclă la nivelul din anul trecut, câte 1 mie de lei pentru fiecare hectar și 2 mii de lei – pentru fiecare hectar care întrecea indicele precedent. Suma totală a acestui bonus pentru stimularea semănatului de sfeclă de zahăr pentru anul curent s-a ridicat la circa 15 mil. de lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.