Economie

COMPANIILE IMPORTANTE DIN SECTORUL ENERGETIC ROMÂNESC SUNT PREGĂTITE SĂ INVESTEASCĂ ÎN MOLDOVA – DACIAN CIOLOŞ

26 august, 2016

România va extinde proiectele de dezvoltare în Republica Moldova și va spori investițiile în țară. O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul României, Dacian Cioloş, la întrevederea de joi cu peședintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, el a spus că două dintre companiile importante din sectorul energetic românesc sînt pregătite să investească în Moldova, „în condiții de predictibilitate pentru mediul de afaceri și rentabilitate”. De asemenea, Dacian Cioloș a menționat că o bancă importantă din România și-a anunțat intenția de a se extinde în Republica Moldova. (El nu a numit banca, însă cel mai probabil este vorba de cea mai mare bancă din România, Romanian Commercial Bank (BCR), care activează de mai mulţi ani în Moldova – „I.”).

„România va încuraja și alți investitori să vină în Republica Moldova, în măsura în care reformele vor continua pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și va exista o abordare constructivă din partea autorităților”, a declarat premierul român.

Speakerul Andrian Candu a apreciat proiectele implementate în Moldova până în prezent cu asistența României și a salutat intenția de a le continua și extinde.

El a menționat că pentru Republica Moldova rămâne o prioritate implementarea Acordului de Asociere, semnarea unui nou acord cu FMI, reforma sectorului energetic și a celui financiar-bancar, crearea condițiilor atractive pentru mediul de afaceri și a instrumentelor de protecție pentru investitorii străini.

„Salutăm intenția investitorilor români de a veni în Republica Moldova. Vom acorda tot suportul necesar, inclusiv prin modificarea și completarea legislației, pentru a facilita investițiile străine”, a remarcat Candu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.27 15:12 David
    Ei vor sa eau tot degeaba...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.