Economie

MONOPOLIZAREA PIEŢEI MEDIA ÎN MOLDOVA NU ESTE MAI PUŢIN PERICULOASĂ CA PROPAGANDA RUSĂ – DEPUTATUL CHIRIL LUCINSCHI

20 septembrie, 2016

Deputatul Partidului Liberal Democrat, Chiril Lucinschi, consideră că monopolizarea pieţei mass-media în Moldova nu este mai puţin periculoasă ca propaganda rusă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor „Moldova între Est şi Vest: viziuni din Găgăuzia şi Taraclia”.

„Vedem sondajul care arată că o bună parte din cetăţenii Moldovei sunt supuşi propagandei ruse. Sunt de acord că trebuie să luptăm cu aceasta. În primul rând, să le oferim oamenilor informaţii obiective. Dar aşa ceva nu avem! Propaganda moldovenească le-a scuipat pe toate! La majoritatea absolută a posturilor de televiziune vedem minciuni şi manipulări directe. Cred că însuşi Goebbels le-ar invidia. Acest lucru provoacă repulsie la oameni, ei nu vor să urmărească un asemenea post tv”, a menţionat Lucinschi.

El a subliniat că oamenii au dreptul la alegere, este imposibil să deconectezi unele posturi şi să le dai altele pe care le vrea guvernarea. Deputatul a spus că în date pe fiecare a doua casă sunt instalate antene parabolice.

„Trebuie să înţelegem că aceşti oameni şi-au făcut alegerea. Ei nu vizionează deloc posturile moldoveneşti de televiziune, ei s-au deconectat de la spaţiul informaţional moldovenesc. Este uşor să tragem concluziile”, a spus Lucinschi.

El a menţionat că şi televiziunea rusă, şi cea ucraineană, şi cea română conţin un procentaj de propagandă, însă acolo încă se face televiziune şi totul este văzut ca un business.

„În Moldova însă este altfel. Proiectul de lege privind combaterea propagandei urmăreşte cu totul un alt scop: monopolizarea pieţei de publicitate, crearea condiţiilor pentru manipulare cu scopul de a rezolva chestiuni politice meschine”, a subliniat Lucinschi.

După cum a informat anterior INFOTAG, Chiril Lucinschi teţine posturile de televiziune TV7 şi TNT-Bravo. Săptămâna trecută s-a aflat că el a trecut canalele tv pe numele fiilor săi – Petru şi Alexandru. Formal, el a vândut copiilor săi cele două posturi tv pentru suma de 25 mii lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.20 18:37 Fima
    Chirill are 100 de procente dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.