Economie

​CELE MAI BUNE VINURI ALE MOLDOVEI SUNT PREZENTE LA IARMAROCUL „TOAMNA LA MOSCOVA”

28 septembrie, 2016

Cele mai bune vinuri şi produse din Moldova sunt prezente la Iarmarocul „Toamna la Moscova”.

Solicitat de reporterul INFOTAG, ambasadorul Moldovei în Rusia, Dumitru Braghiş, a spus că ambasada a decis să ajute companiile ruse de a amenaja iarmarocul de toamnă, amplasat lângă sediul ambasadei.

„Am vrut ca alături de produsele companiilor ruseşti să fie prezentate şi produse din Moldova. Astfel, au fost expuse spre vânzare mai multe soiuri de struguri de masă, mere, conserve de legume, sucuri, gemuri, dulceţuri, precum şi produse vinicole”, a remarcat ambasadorul.

Potrivit lui, în curtea ambasadei s-a desfăşurat „Şcoala vinificaţiei moldoveneşti”, unde oaspeţii au putut afla despre iscusinţa cu care se produce un vin de calitate.

Au fost prezentate pe larg vinurile companiilor moldoveneşti „Lion Gri”, „Migdal-P”, „Chirsovo” şi „Tomai Vin”.

Vicepreşedintele companiei moldo-americane „Lion Gri”, Nelli Sonic, a relatat corespondentului INFOTAG că a trimis vinurile la iarmaroc cu toate dragostea, chiar dacă nu le poate exporta în Rusia în volume mari.

„Vreau ca ruşii să ştie că Moldova este o ţară vinicolă, care a produs, produce şi va produce vinuri de calitate înaltă”, a spus Sonic, care vrea cu toată sinceritatea ca ruşii să bea vin adevărat, dar nu băuturi din vin de producţie italiană, spaniolă, franceză.

Solicitat să împărtăşească impresiile despre produsele moldoveneşti la târgul „Toamna la Moscova”, ambasadorul Dumitru Braghiş a spus că „toţi au rămas mulţumiţi de vinuri”.

„Mulţi întrebau unde pot cumpăra vin moldovenesc şi când va apărea acesta pe rafturile magazinelor din Rusia”, a spus el.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.28 17:33 Raisa
    Ambasadorul nostru sa incearca macar ceva-ceva sa face, nu avem relatiile economice bune, din pacate.
  2. 2016.09.28 17:36 Fima
    O, Neli Sonic, cemai face ea, unde Gilda la care eu am avut atit de mult speranta si acum despre ghilda nu sa aude nimic, din pacate.
  3. 2016.09.28 17:38 Victor
    Daca este intreprindere moldo-americana de ce atunci americanii nu fac investitii< nu sa dezvolta mai departe Lion Gri nu sa preluau gaji de la bencii, caRE ACUM VOR SA VINDE TOT CE EI TIN IN GAJ?
  4. 2016.09.29 08:45 Leila
    Ce sarm are femeia asta!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.