Economie

​LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2017 LA CHIŞINĂU SE VA DESFĂŞURA FORUMUL ECONOMIC MOLDO-RUS

30 septembrie, 2016

La începutul anului 2017 la Chişinău se va desfăşura Forumul economic moldo-rus cu implicarea unui mare număr de participanţi. Despre aceasta a anunţat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Moldovei, Sergiu Harea, în cadrul unei reuniuni cu oameni de afaceri din Rusia.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că în ultimii ani rulajul comercial între cele două ţări a scăzut simţitor, deşi „agenţii economici doresc să lucreze în comun”.

Directorul CCI i-a felicitat pe participanţii la reuniune pentru constituirea Consiliului de afaceri moldo-rus în cadrul CCI a Rusiei.

„Prin intermediul acestei noi structuri influente, vom putea renaşte relaţiile de business între cele două state”, a spus Harea, care a menţionat că CCI a Moldovei este dispusă să ofere colegilor ruşi susţinere informaţională şi de alt gen.

Şeful Consiliului de afaceri al CCI a Rusiei, Anatol Koika, a atras atenţia la faptul că obiectivul principal al Consiliului este „promovarea businessului rusesc în Moldova”.

„Suntem gata să-i ajutăm pe partenerii noştri moldoveni din Federaţia Rusă. Însăşi componenţa delegaţiei arată că avem interes faţă de Moldova. Printre noi sunt şefii a patru CCI regionale, inclusiv din regiunile Moscova şi Rostov, precum şi reprezentanţi a 10 companii. Cred că următoarele trei luni le vom dedica nu doar pregătirii pentru Forumul economic, dar şi studierii conjuncturii schimbate a pieţei în Rusia şi Moldova”, a spus Koika.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.09.30 16:58 Lidia
    faceti ceva dupa ce Risia se deschida piata sa...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.