Economie

​ŞEFUL DELEGAŢIEI UE ÎN MOLDOVA SUSŢINE CĂ ÎNTÂRZIERILE ÎN REPARAŢIA DRUMURILOR AR PUTEA INFLUENŢA ASUPRA ALOCĂRII BANILOR DIN PARTEA UE

17 octombrie, 2016

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, susţine că întârzierile în executarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor ar putea influenţa asupra alocării banilor din partea UE în aceste scopuri. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în cadrul unei întrevederi cu conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în cadrul discuțiilor s-a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură a drumurilor naționale iniţiate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Participanţii la şedinţă au discutat despre necesitatea prelungirii termenului grantului oferit pentru construcția drumului de ocolire a oraşului Ungheni, care va face conexiune cu autostrada Targul-Mureș - Iași - Ungheni printr-un pod rutier amplasat în satul Zagarancea. Uniunea Europeană a oferit 25 mil. euro pentru construcția drumurilor de ocolire a orașelor Vulcănești și Ungheni, dar și a satului Bahmut, pe traseul Chișinău-Ungheni.

Ministrul Iurie Chirinciuc a menţionat că pe anumite sectoare de drum sunt înregistrate întarzieri în executarea lucrărilor, fapt pentru care unele companii de constructii sunt penalizate. El a spus că există întârzieri la reparaţia drumurilor Chişinău-Ungheni şi Hânceşti-Leuşeni (compania “Evrascon”), precum şi pe un alt segment de drum de pe traseul Chişinău-Ungheni şi la drumul de ocolire a satului Bahmut (compania “OHL”).

„Vom rezilia contractele cu companiile care nu se vor mobiliza și nu vor accelera progresul. Am făcut acest lucru cu compania Pa&Co din România, care urma să reabiliteze drumul M3 Chișinău-Giurgiulești”, a subliniat Chirinciuc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.17 15:55 Ivan
    Si nu degeaba asa spune dl Tapiola...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.