Economie

​ ŞCOLILE PROFESIONALE DIN MOLDOVA AU PRIMIT ECHIPAMENTE MODERNE DIN PARTEA GUVERNULUI JAPONIEI

20 octombrie, 2016

Guvernul Japoniei a donat echipamente moderne pentru 12 instituții de învățământ profesional-tehnic din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Ministerul Educaţiei, este vorba de echipamente și utilaje moderne în domeniul prelucrării metalelor și verificării conturilor electrice cum ar fi: mașini de găurit, mașini de tăiat, strunguri, multimetre digitale, testere, menghine, truse cu diverse unelte și alte instrumente ce vor fi utilizate de studenți la orele practice.

Utilajele au fost instalate în laboratoarele Centrului de Excelență în Transporturi din Chișinău, precum şi în şcolile profesionale din Chișinău, Bălți, Cahul, Cupcini, Ungheni și Căușeni.

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii, a declarat miercuri, în cadrul evenimentului de transmitere a echipamentului, că „Guvernul nipon susține dezvoltarea sistemului educațional din Moldova prin ajustarea acestuia la nivel internațional”.

Potrivit lui, până în prezent, Japonia a acordat Moldovei asistență financiară în sumă de $150 mil. pentru dezvoltarea industriei, îmbunătățirea nivelului de trai, modernizarea agriculturii și ocrotirea sănătății.

Ministrul Educației, Corina Fusu, a spus că „primirea echipamentului confirmă angajamentul asumat de Ministerul Educației în vederea modernizării învățământului profesional tehnic și asigurării unei instruiri practice de calitate a elevilor”.

Profesorul Andrei Castraveț de la Centrul de Excelență în Transporturi din Chișinău a spus că „tehnica utilizată astăzi în procesul de instruire practică a elevilor este în mare parte învechită. Cu noile utilaje putem oferi elevilor instruire de calitate, pregătindu-i în conformitate cu ultimele cerințe ale pieței și asigurând securitatea sporită a procesului de instruire”.

Valoarea donației constituie aproximativ $100 mii, fiind parte a unui Acord de Grant semnat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei în anul 2015.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.20 11:10 Mihai
    Este bine ca Japonia este alaturi de noi moldovenii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.