Economie

​PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP ÎNDEAMNĂ INVESTITORII „SĂ BATĂ MAI DES LA UŞA GUVERNULUI”

25 octombrie, 2016

Prim-ministrul Pavel Filip îndeamnă investitorii străini „să bată mai des la uşa Guvernului când au întrebări sau probleme”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei vizite la Zona Economică Liberă (ZEL) Bălţi, subliniind că uşa Guvernului „este mereu deschisă”.

La întrevederea cu antreprenorii premierul a discutat despre problemele cu care ei se confruntă, planurile acestora de a-şi extinde afacerile şi măsurile ce urmează a fi întreprinse de autorităţi pentru a facilita activitatea investitorilor.

Potrivit comunicatului, conducerea companiei austriece „Gebauer and Griller”, care este specializată în producerea de cabluri și cablaje pentru industria auto şi telecomunicații, a anunţat că îşi extinde investiţiile în Republica Moldova. Astfel, investitorii austrieci urmează să construiască o nouă fabrică de producție a cablajelor, cu o suprafaţă de aproximativ 10 mii de metri pătraţi și să creeze peste 500 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei austriece au spus că, pentru a-și dezvolta afacerea, au nevoie de trei elemente importante: angajați calificați, condiții sigure de activitate și suport din partea autorităților.

„În Republica Moldova au fost găsite toate aceste condiții și suntem deciși să ne continuăm activitatea în republică”, susțin investitorii.

Prim-ministrul a salutat decizia companiei de a-şi extinde activitatea, menţionând că echipa guvernamentală va susține și în continuare activitățile investiționale pe teritoriul Republicii Moldova, deoarece „nimic nu poate fi mai important pentru Executiv decît crearea locurilor de muncă bine plătite pentru cetățeni”.

Premierul a vizitat şi șantierul de construcție a noii fabrici a întreprinderii „Draexlmaier Automotive” și spațiile de producție deja în funcțiune ale acesteia. Compania are în prezent 2600 de angajaţi şi intenţionează, la începutul anului 2017, să lanseze un nou proiect investițional în subzona doi a ZEL Bălți. Datorită investiţiilor de peste 20 mil. euro, vor fi create aproximativ 2500 de noi locuri de muncă.

INFOTAG precizează: Zona Economică Liberă Bălţi a fost fondată în anul 2010 şi administrează 11 subzone, amplasate în trei regiuni ale Republicii Moldova. În zonă activează circa 40 de agenţi economici, care beneficiază de o serie de facilităţi, inclusiv de ordin fiscal şi vamal.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.25 16:11 David
    Macar ceva in economie sa misca si nu sta pe loc.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.