Economie

​ANRCETI A SIMPLIFICAT PROCEDURA DE INTRARE PE PIAŢA SERVICIILOR POŞTALE

26 octombrie, 2016

Începând cu 29 octombrie, va fi aplicată o procedură simplificată de intrare a doritorilor pe piața serviciilor poștale.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), acest regim simplificat de intrare pe piață va fi pus în aplicare în conformitate cu prevederile Legii comunicațiilor poștale, potrivit cărora este necesară doar notificarea ANRCETI cu privire la intenția de a desfășura activități de furnizare a serviciilor respective. Persoanele interesate vor realiza notificarea prin completarea formularului-tip.

ANRCETI, în cel mult 15 zile de la data transmiterii notificării, va elibera un certificat-tip, prin care se atestă depunerea notificării de către persoana respectivă, înscrierea acesteia în Registrul public al furnizorilor de servicii poştale, precum şi drepturile şi obligaţiile furnizorului de servicii poştale. Regimul de autorizare generală conferă persoanei care a transmis notificarea dreptul de a furniza servicii poștale în condițiile regimului nominalizat și de a încheia acorduri de utilizare a rețelei poștale publice.

Perfectarea documentelor în cadrul regimului de autorizare generală se realizează de către ANRCETI gratis, iar dreptul de a furniza servicii poştale este valabil fără vreo limitare în timp, cu excepția cazurilor prevăzute de legislaţie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.26 11:55 Andrei
    Demult era de dorit chestea asta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.