Economie

​MIEPO VA FINANŢA PROIECTE PENTRU PROMOVAREA EXPORTULUI MOLDOVEI

11 noiembrie, 2016

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) propune instituțiilor publice, asociațiilor de afaceri şi organizațiilor nonguvernamentale să prezinte proiecte pentru finanţare pentru atragerea investiţiilor şi promovarea exportului din Moldova. Finanţarea se desfăşoară în cadrul Programului „Promovarea Exportului – 2017.

Surse din cadrul MIEPO au relatat pentru INFOTAG că scopul programului este consolidarea și eficientizarea eforturilor orientate spre promovarea și dezvoltarea exportului de mărfuri și servicii autohtone, diversificarea piețelor de desfacere, atragerea investițiilor străine directe, precum și îmbunătățirea imaginii țării

Pentru a participa la concurs, organizaţiile trebuie să aibă posibilitatea să cofinanţeze proiectul, iar numărul beneficiarilor finali ai proiectului să nu fie mai puțin de trei. Proiectul trebuie să cuprindă sectoarele economice prioritare, precum informații și comunicații, fabricarea de mașini și echipamente, activități de servicii administrative și activități de servicii suport, fabricarea de utilaje și piese, a produselor textile, a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte; echipamente electrice; industria alimentară și agricultura.

Proiectul trebuie să contribuie la creşterea exporturilor, la atragerea investiţiilor, la crearea locurilor de muncă. Un criteriu important este experiența instituției de a realiza asemenea proiecte.

Propunerile de proiect urmează a fi expediate nu mai târziu de 25 noiembrie 2016.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.