Economie

​ÎN MOLDOVA VA FI CONSTRUIT PRIMUL BLOC LOCATIV ”INTELIGENT”

22 noiembrie, 2016

Companiile iDomus și SkyHouse construiesc primul bloc locativ ”inteligent” din țară. Proiectul presupune cele mai moderne tehnologii de automatizare pentru 250 de apartamente situate în centrul Chișinăului.

Potrivit agenției INFOTAG, marți, în cadrul prezentării proiectului, directorul companiei iDomus, Olga Oncea, a spus că în Moldova discuțiile despre construcția blocului locativ ”inteligent”au început acum opt ani.

„Dar realizarea acestui proiect a devenit posibilă abia acum. Principala condiție pentru o astfel de schimbare evolutivă a fost dezvoltarea tehnică și tehnologică rapidă: la nivelul rețelelor și al dispozitivelor. În prezent, când smartphone-urile au devenit o parte integrantă a vieții moderne, sistemul „casei inteligente” a trecut de la etapa „serviciu pentru cei bogați” la etapa „soluții standarde pentru toți”, a spus top-managerul.

Sistemele separate ale „casei inteligente” vor fi instituite pe fiecare scară, iar fiecare din locuitori are posibilitatea de a institui un sistem de personal în apartamentul său. Acest lucru va oferi locuitorilor un nivel modern al deservirii, posibilitatea de a utiliza instrumente noi pentru exploatarea eficientă a casei în conformitate cu cele mai recente tendințe în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor electronice.

Sistemul „casă inteligentă” de la iDomus va fi instituit și pus în funcționare odată cu darea în exploatare a blocului la începutul anului 2017 și va fi disponibil locuitorilor la dorință.

Totodată, locatarii au dreptul de a refuza utilizarea sistemului atât la nivel de apartament, cât și la nivel de intrare, adică este eliminată complet opțiunea „serviciu impus”.

Potrivit directorului companiei de construcții, care construiește complexul Sky House, Sergiu Tafratov, în construcția unei astfel de clădiri este important de a monta corect instalația electrică.

„Schema de stabilire a rețelelor în „casa inteligentă” diferă de rețelele obișnuite. În țările dezvoltate economic astfel de norme de construcție au devenit un standard acceptat. Suntem siguri că Moldova nu va rămâne în urmă în acest aspect”, a spus el. (Pentru mai multe informaţii despre acest proiect, accesaţi site-ul Agenţiei de presă INFOTAG - www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă”).

Commentarii [ 7 ] adaugă comentariu

  1. 2016.11.22 17:38 Eva
    La sfirsit, asa casa intelligente sa fie si la noi in Moldova!
  2. 2016.11.22 17:41 Horia
    Ce scrieti aici - nu este nimic mai bun, ca o casa individuala, care sta pe pamint!
  3. 2016.11.22 17:42 David
    calitate si pretu - asta este principal in asa apartamente...
  4. 2016.11.22 19:00 Oleg
    Asa cl;adiri sa face CHisinau mai frumos si contemporan!
  5. 2016.11.22 19:05 Polina
    Nu cred ca asa apartamente pot sa vinzi repida. La noi lumea este saraca!
  6. 2016.11.23 08:59 Steluta
    Asta este viitoru, asa apartamente sa cumpara or cine...
  7. 2016.11.24 08:44 Victor pentru "Steluta"
    Steluta, nu cred ca sa fie bum, asa apartamente au prew mare si nimeni nu vre sa cumpara, ca este prea scump.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.