Economie

​GUVERNUL A PRELUNGIT PENTRU ȘASE LUNI PERMISIUNEA PENTRU IMPORTUL DE PRODUSE PETROLIERE PRIN TRANSNISTRIA

29 decembrie, 2016

Permisiunea importului de produse petroliere prin Transnistria a fost prelungită până la 1 iulie 2017. O decizie în acest sens a fost luată miercuri în cadrul şedinţei Guvernului.

După cum a informat ageția INFOTAG anterior, documentul din 9 noiembrie prevede că Serviciul Vamal va efectua, cu titlu provizoriu, până la 31 decembrie 2016, vămuirea, la postul vamal Bender 2, a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere Novosaviţcaia-Cuciurgan.

Măsura a fost luată la solicitarea agenţilor economici de pe malul drept al Nistrului, care practică activitatea de import a combustibililor lubrifianți, precum şi pentru a asigura controlul aprovizionării Republicii Moldova, inclusiv a regiunii transnistrene, cu produse petroliere.

În luna august curent, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană prin intermediul căilor ferate, prin punctele de trecere a frontierei Slobodca şi Cuciurgan. Astfel, traficul a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, fapt ce a îngreunat activitatea agenţilor economici din regiune.

În urma discuţiilor purtate cu autorităţile de la Kiev şi a înţelegerilor convenite în cadrul grupurilor de lucru sectoriale pentru transport feroviar şi pentru problemele vamale din Chişinău şi Tiraspol, s-a decis aplicarea provizorie a controlului vamal la postul Bender 2.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.