Economie

​UNDP VA AJUTA MOLDOVA SĂ PREGĂTEASCĂ CONSULTANŢI PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR

24 ianuarie, 2017

Programul ONU pentru Dezvoltare (UNDP) va ajuta Moldova să pregătească consultanţi pentru dezvoltarea afacerilor. Luni, la Vadul lui Vodă, a avut loc ceremonia oficială de lansare a cursurilor de instruire, cu participarea experţilor din Chişinău şi Tiraspol, deoarece proiectul este realizat în cadrul programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”.

Surse din cadrul UNDP Moldova au relatat pentru INFOTAG că după absolvirea cursurilor, care vor dura cinci luni, participanţii vor obține certificatul CMC – Certified Management Consultant, recunoscut pe plan internațional, conform standardelor europene EN 16114.

Managerul proiectului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, Andrei Darie, a declarat la ceremonie că „la instruiri participă specialiști din comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru, ceea ce contribuie direct la stabilirea unor relații între ei și, respectiv, la consolidarea încrederii”.

În opinia expertului din Tiraspol, Svetlana Turceac, „programul permite participanţilor să ofere servicii mai calitative”.

La curs participă 20 de persoane, câte zece de pe fiecare mal al Nistrului, selectați prin concurs deschis. Examenul pentru obținerea certificatului va fi susținut în fața unei comisii internaționale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.