Economie

ÎN LOC SĂ EXTINDĂ LISTA DE FURNIZORI, ROSSELHOZNADZOR A SUSPENDAT CERTIFICAREA PENTRU ALTE CINCI ÎNTREPRINDERI DIN MOLDOVA

10 februarie, 2017
<mt_str50>

Promisiunile demnitarilor ruşi de a facilita exportul de produse din Moldova şi de a extinde lista ei de furnizori pe piaţa Federaţiei Ruse s-au soldat deocamdată cu noi restricţii.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Rosselhoznadzor a suspendat certificarea pentru cinci din opt exportatori moldoveni de carne în Rusia: „IDT Bardar”, “Antadro”, “Gavris-Prim”, “Lamos-Carne” şi “Navelina”.

Instituţia susţine că acest lucru este determinat de faptul că întreprinderile în cauză „nu au mai livrat producţie în FR timp de 18-36 luni şi din acest motiv Rosselhoznadzor nu a putut efectua controlul veterinar al producţiei şi nu a putut-o supune monitorizării”. Totodată, instituţia „nu dispune de informaţii despre rezultatele activităţilor de control desfăşurate în Moldova la aceste întreprinderi, iar aceasta duce la imposibilitatea de a evalua riscurile”.

Exportul va putea fi reluat doar în baza rezultatelor inspectării efectuate la întreprinderi de către autoritatea competentă de supraveghere veterinară a RM şi după ce Rosselhoznadzor va analiza actul de control prezentat.

Cele cinci întreprinderi nu îşi mai exportă producţia în Federaţia Rusă din august 2014, însă din motiv că Rosselhoznadzor a impus interdicţii pentru aceasta, după ce Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE.

În prezent, în Rusia au dreptul să exporte carne doar SA „Mistor-Bras” din Nişcani, raionul Călăraşi, „Hanuno” din Petreni, raionul Drochia, şi „Tеhnostеl-Car” din Hînceşti. Pentru cea din urmă întreprindere au fost introduse restricţii temporare la exportul de carne, începând cu octombrie 2016.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

 1. 2017.02.10 19:15 Liviu
  De ce Rusia sa face in asa mod - brutal!
 2. 2017.02.10 19:22 Marcel
  Ei pot sa fac ce vrei, noi tot timpu sa fim vinovati, ca suntem romini si vrem unire cu Rominia...
 3. 2017.02.12 12:44 fedea
  Voi sunteti vinoveti deoarece sunteti prosti.
  Blegilor , orice act are termen de valabilitate. Buletinul vostru de identitate dupa o anumita data este nevalabil,. pur si simplu trebuie de facut altul. dar cum oficiul stariii civile sa-ti ofere altul daca nu te prezinti la el pentru perfectare,

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.