Economie

​TUDOR COPACI VA SCHIMBA FUNCŢIA DE DIRECTOR AL APP PE DIRECTOR AL ANRE

15 februarie, 2017

Directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Tudor Copaci, va deveni director al Consiliului de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Despre aceasta arată rezultatele concursului pentru funcţia de director, care au fost anunţate miercuri de preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă.

După cum a informat anterior INFOTAG, la această funcţie au candidat iniţial 14 persoane. După testare au rămas 10 candidaţi, care în ajun au susţinut proba interviului.

Copaci a declarat la interviu că, pe când deţinea funcţia de viceministru al Economiei a început câteva reforme în energetică, inclusiv privind restructurarea sistemului de termoficare în Chişinău.

La concurs el a obţinut cel mai mare punctaj, de 821 de puncte, iar candidatura sa va fi propusă preşedintelui Parlamentului spre aprobare. ANRE este condusă de un consiliu al directorilor, format din cinci persoane. O funcţie de director este vacantă din 2013.

Tudor Copaci are 45 de ani. A fost secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economicei (2013-2015), director general al Agenției Agroindustriale „Moldova-Vin” (2009), director general al Agenției Proprietății Publice (2009-2013 şi în ultima perioadă), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009).

Potrivit condiţiilor concursului, directorul ANRE nu trebuie să fie membru al vreunui partid politic. Copaci este membru al Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, şi face parte din Consiliul naţional politic al formaţiunii.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.15 17:46 Irga
    Sunt de acvord cu altii cine spune, ca Tudor este om-sistema...
  2. 2017.02.15 17:54 Svetlana
    Copaci inseamna control PDM...
  3. 2017.02.15 20:27 vika
    .. prin culoarele diferitor mass-media se vorbeşte despre valoarea salariului pentru deţinerea funcţiei în cauză.

    Prin ce se justifică mărimea, !?!, salariului pentru această funcţie, doar sunt specialişti în domeniu, există o realitate a economiei la moment, există preţuri reale care nu depind de RM, există metode de calcul al preţurilor mărfurilor.
    Ar fi rezonabil întrebaea - carea ar fi motivul de a numi un nou director ANRE şi care sunt motivele demisionării directorului precedent ?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.