Economie

​PARTICIPAREA LA CONCURSURILE „MARCA COMERCIALĂ” ŞI „PREMIUL PENTRU REALIZĂRI ÎN DOMENIUL CALITĂŢII BUNURILOR ȘI SERVICIILOR” VA FI MAI ACCESIBILĂ

17 februarie, 2017

Participarea la concursurile „Marca comercială a anului 2016” şi „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor a anului 2016” va fi mai accesibilă pentru antreprenori, deoarece va fi mai ieftină. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol.

Potrivit lui, în anii trecuţi antreprenorii susţineau că taxa de participare la concurs este prea mare, fiind nevoiţi să achite 6 mii lei. De aceea a fost luată decizia ca taxa pentru întreprinderile mari să fie de 3 mii lei, iar pentru cele mici – 1,5 mii lei.

„La concursul „Marca comercială a anului 2016” pot participa întreprinderi şi organizaţii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice înregistrate în Republica Moldova, precum şi persoane fizice care produc bunuri materiale sau prestează servicii pe teritoriul țării. La concurs pot participa doar întreprinderile a căror marcă a fost înregistrată şi este valabilă la momentul depunerii cererii de participare”, a subliniat Apostol.

Participanții înscriși la concurs beneficiază de un set de facilități din partea AGEPI și anume: organizarea seminarelor/trainingurilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații participanților la concurs, promovarea mărcilor laureate ale concursului în publicațiile AGEPI, consultanță gratuită la înregistrarea mărcilor și servicii de prediagnoză a proprietății intelectuale.

Preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), Sergiu Harea, a spus că laureaţii vor fi promovaţi la expoziţiile pe care le organizează CCI pentru sporirea potenţialului de export al întreprinderilor.

„Din componenţa juriului vor face parte experţi independenţi din diferite domenii, în special sociologi şi specialişti în marketing. Regulamentul concursului este publicat pe site-urile CCI şi AGEPI. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru ca face concursul mai transparent”, a spus el.

Mărcile se depun la concurs şi se examinează la următoarele nominalizări: Conform criteriilor de consum: Marca comercială „Aprecierea consumatorilor", Marca comercială „Marcă locală”. Conform criteriilor de profesionalism: „Debutul anului”, Marca comercială „Export", Marca comercială „Inter", Marca comercială „Favorita anului", „Marca comercială responsabilă social", ”Marcă consacrată”, Nominalizarea „Rebranding”, Nominalizarea închisă „Reputaţie şi încredere”

INFOTAG precizează: Cererile la concurs pot fi depuse până la 31 martie, la CCI. Câștigătorii vor fi premiați pe 8 iunie 2017, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.18 13:22 aLEX
    ATI FACUT O CHESTE BUNA...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.