Economie

LA CONCURSUL DE DEGUSTARE „BLACK SEA REGION” PRODUCĂTORII DIN MOLDOVA AU OBŢINUT CELE MAI MULTE MEDALII

20 februarie, 2017

Producătorii de vinuri şi băuturi tari din Moldova au obţinut şase din cele şapte Mari medalii de aur la concursul de degustare „Black Sea Region WineS&Spirits Contest”, care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 15-16 februarie. Evenimentul a fost organizat de compania „Poliproject Exhibitions” şi Uniunea Oenologilor din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, deţinătoarea a două Mari medalii de aur a devenit fabrica „Călăraşi Divin” pentru lichiorurile „Călăraşi Divin cu miere” şi „Călăraşi Divin cu miere şi migdale”. Alte două medalii a obţinut vinăria „Vinuri de Comrat” pentru Cahor şi Muscat. Tot pentru vinul Cahor a obţinut medalie şi compania „Basarabia-lwin invest”. Compania „Barza Albă” a obţinut Marea medalie de aur pentru divinul „Codru XXO – 20 ani”.

Cea de-a şaptea Marea medalie de aur a obţinuto compania „Sarajishvili” din Georgia pentru un divin cu o vârstă de maturare de şase ani. Acest producător devine laureat al concursului „Black Sea Region” al doilea an consecutiv.

Cele mai multe medalii le-a cucerit combinatul „Cricova” – 12, pe locul doi se află companiile „Fautor”, „Vinuri de Comrat” şi „Agro Industrial Ceres” (România), care au obţinut câte nouă distincţii. Pe locul trei se situează „Vinăria-Purcari”, care are opt medalii. În total au fost oferite peste 130 de medalii. Acest număr mare de distincţii se explică prin faptul că la concurs au participat un număr record de mostre – peste 430.

Potrivit organizatorilor, 90% din mostrele participante la concurs au obţinut un punctaj ce le permitea să obţină distincţii, însă au câştigat cele mai puternice.

La concurs au participat producători din Moldova, România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Rusia, Belarus şi Azerbaidjan.

INFOTAG precizează: Concursul se desfăşoară sub patronatul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinilului (OIV) şi conform regulamentului său. Evaluarea este efectuată anonim, după sistemul de 100 de puncte. Sunt premiate doar 30% din mostre, iar comisia de concurs constă din 70% experţi străini.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.20 15:27 Faina
    Bine ca cu medalii a ramas Cricova.
  2. 2017.02.20 15:48 Maria
    Bine ca avem cu ce sa mindrim...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.