Economie

​PRODUCĂTORII DIN MOLDOVA AU PARTICIPAT LA EXPOZIŢIILE DIN CHINA ȘI GERMANIA

29 martie, 2017

Producătorii din Moldova au participat la expozițiile “ProWein” în Germania și “China Food and Drink Fair 2017” în China cu un stand comun sub brandul de țară “Wine of Moldova”.

Potrivit agenției INFOTAG, participarea Moldovei la cele două evenimente internaționale a fost organizată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competivitate în Moldova USAID și Guvernul Suediei.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, a spus că aceste două evenimente sunt foarte importante pentru Moldova și au fost incluse în programul anual de dezvoltare a ONVV de promovare a vinului moldovenesc sub un brand comun.

„Expoziția “ProWein” este una dintre cele mai importante din Europa pentru businessul vitivinicol, unde sunt prezente toate inovațiile din acest sector. Republica Moldova pentru al patrulea an participă la această expoziție sub brandul comun “Wine of Moldova”. Din punctul meu de vedere, la ambele expoziții am avut un stand foarte vizibil. Realizările brandului autohton au fost prezentate publicului prin metode inovative de promovare, și anume masterclass-uri interactive, ghidate de experți internaționali”, a spus directorul ONVV.

Vicedirectorul Proiectului de Competivitate din Moldova USAID, Diana Lazăr, a menționat că, după trei ani de la înființarea brandului “Wine of Moldova”, acesta și-a atins principalele obiective pe termen scurt, în special, de a se poziționa pe plan internațional ca un brand „umbrelă” care promovează vinurile de calitate din Moldova.

„Proiectul USAID și Guvernul Suediei sunt parteneri strategici ai industriei vitivinicole din Moldova și ne bucurăm că am putut să fim alături și la aceste expoziții. La finalul acestor două expoziții internaționale putem constata că vinul Moldovei este perceput de profesioniști ca un vin cu o credibilitate înaltă. Produsul nostru a devenit competitiv atât din perspectiva calității, cât și din perspectiva prețului. Expozițiile au servit pentru a remarca încă o dată acele progrese care au fost obținute în acest sector, iar vinurile cu indicație geografică protejată au servit drept garanție și dovadă a acestei calități”, a spus Diana Lazăr.

Potrivit ei, începând cu luna ianuarie anul curent, brandul “Wine of Moldova” va fi aplicat pe vinurile care vor trece un control al calității, gestionat cu mare grija de către ONVV, în parteneriat cu organele de evaluare a calității.

„Mai mult decât atât, prin intermediul proiectului USAID și Guvernul Suediei, am încercat de această dată să arătăm și istoria care stă în spatele vinurilor moldovenești. Am încercat să atragem atenția participanților prin intermediul unor tururi virtuale, care demonstrează toate atuurile Moldovei. Vizitatorii evenimentelor au avut posibilitatea să călătorească virtual prin galeriile vinicole subterane și vinăriile Moldovei”, a subliniat ea.

Directorul Castelului Mimi, Cristina Frolov, a spus că ambele expoziții au fost o experiență frumoasă și o bună posibilitate de a lua cunoștință de piețe noi și de a afla despre ultimele tendințe.

„Am fost vizitați de parteneri din Canada și SUA, am avut discuții cu potenţiali parteneri din Japonia și China. Cele mai importante concluzii sunt că Moldova chiar devine o forță, avem perspectivă și este frumos să vezi cum oamenii vin să ne caute la aceste expoziții”, a spus ea.

INFOTAG precizează: Fondată în anul 1955, China Food and Drink Fair este cel mai mare târg de băuturi şi produse alimentare din China. Expoziţia se desfăşoară de două ori pe an, la care participă aproape 3 mii de exponate din 40 de ţări. Expoziţia este vizitată de peste 300 mii de oameni. Expoziția internațională “ProWein” se desfășoară anul începând cu 1994. În cadrul expoziției este prezentată o gamă vastă de băuturi alcoolice: vinuri, vinuri spumante, băuturi spirtoase. În anul 2016, la expoziția “ProWein” au participat peste 6 mii de companii din 59 de țări. Expoziția a fost vizitată de peste 55 mii de persoane.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.