Economie

​REPREZENTANŢII GUVERNULUI GERMANIEI AU DISCUTAT LA CHIŞINĂU DESPRE DEZVOLTAREA SERVICIILOR SOCIALE ÎN REGIUNI

30 martie, 2017

Reprezentanţii Guvernului Germaniei – ofițerul superior de politici din cadrul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Daniel McCormack, şi primul secretar și șeful Secției cooperare și dezvoltare economică a Ambasadei Germaniei în RM, Ulrich Kleppmann, au desfăşurat o întrevedere de lucru cu experţii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Surse din cadrul MDRC au relatat pentru INFOTAG că în cadrul întrevederii specialiştii locali şi străini au discutat despre cooperarea moldo-germană în domeniul dezvoltării regionale în perioada 2012-2016.

Numai în anul 2016, Guvernul Germaniei şi Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au alocat 11 mil. lei (523,6 mii euro) pentru dezvoltarea regiunii de nord, 24,7 mil. lei (1,1 mil. euro) pentru dezvoltarea regiunii de sud şi 18,4 mil. lei (890 mii euro) pentru dezvoltarea regiunii de centru a Moldovei.

Experţii au discutat despre proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale” II, pentru perioada 2016-2020, menționând că obiectivul proiectului este de a îmbunătăți serviciilor locale din satele și orașele Republicii Moldova prin promovarea politicii de dezvoltare regională

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.