Economie

​PREMIERUL MOLDOVEI A DISPUS LUAREA UNOR MĂSURI PENTRU "ADUCEREA ÎN ALBIA LEGALĂ A ACTIVITĂŢII TAXIMETRIŞTILOR"

27 aprilie, 2017

Premierul Pavel Filip a dispus luarea unor măsuri pentru "aducerea în albia legală a activităţii taximetriştilor". Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, la şedinţa Guvernului.

El a atras atenţia la situaţia care s-a creat la Aeroportul Internaţional Chişinău în timpul ninsorilor abundente de săptămâna trecută.

"Taximetriştii puneau tarife de la 300 până la 500 de lei. Erau oameni care nu aveau aceşti bani şi au fost nevoiţi să stea blocaţi acolo", a menţionat Filip.

Şeful Executivului a subliniat modul de prestare a serviciilor de taxi în alte aeroporturi, unde există rânduri electronice, şi a venit cu un apel către conducerea Aeroportului Internaţional Chişinău, pentru aplicarea unui sistem echitabil de activitate a taximetriştilor.

Totodată, prim-ministrul a solicitat Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor să prezinte, în termen de o săptămână, propuneri concrete în vederea aducerii în albia legală a activităţii taximetriştilor, inclusiv prin revizuirea cadrului de reglementare.

Premierul s-a referit la necesitatea de aplicare strictă a licenţierii sau autorizării agenţilor economici din domeniu, de folosire a aparatelor de casă, de testarea tehnică a mijloacelor de transport şi de verificarea obligatorie a conducătorilor auto înainte de ieşire pe traseu, pentru asigurarea securităţii cetăţenilor şi a unei concurenţe loiale în acest domeniu de activitate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.