Economie

​KAUFLAND CALIFICĂ DECLARAŢIILE CONSILIERULUI MUNICIPAL DREPT „NEFONDATE ŞI DEFĂIMĂTOARE”

03 mai, 2017

Compania Kaufland califică declaraţiile consilierului municipal din partea Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov, drept „nefondate, defăimătoare şi fără legătură cu realitatea”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al companiei, „toate acțiunile companiei Kaufland în Republica Moldova se derulează în strictă conformitate cu legislația în vigoare și principiile compliance ale companiei”.

„Aceste declaraţii sunt nefondate şi au o tentă defăimătoare, putând induce publicului o confuzie / idee greșită cu privire la scopul sau contextul în care Kaufland SRL ar putea achita anumite sume de bani”, se menţionează în comunicat.

Compania îşi rezervă dreptul de a acționa pe cale legală împotriva persoanelor care „au lansat în spațiul public astfel de aluzii defăimătoare la adresa companiei”.

„Insinuările făcute de către dl Alexandr Odințov referitoare la legalitatea audierilor publice aferente terenurilor pe care urmează a fi construite magazinele Kaufland sunt grave și de natură a aduce atingere imaginii companiei”, se arată în comunicatul companiei, care solicită dezminţirea informațiilor făcute publice, pe toate canalele de comunicare.

Pe 2 mai, într-o conferinţă de presă, consilierul PSRM, Alexandr Odinţov, a declarat că „la sfârşitul lunii aprilie, un locuitor al capitalei, care din 2015 deţine în proprietate un teren de 4 hectare pe strada Testemiţanu, a depus cerere la primărie privind desfăşurarea audierilor publice pentru modificarea planului de arhitectură al terenului”.

Potrivit lui, pe 24 martie 2015 această persoană a fost ucisă, decesul acesteia fiind confirmat la Registrul naţional. Consilierul nu exclude că în acest mod cineva a dorit ca „terenul să fie transmis în folosinţă reţelei comerciale Kaufland”.

INFOTAG precizează: Reţeaua Kaufland (Germania) a anunţat în septembrie 2015 că intenţionează să deschidă la Chişinău şase supermarketuri. Suma totală a investiţiilor în proiect este de 60 mil. euro. Primul supermarket urmează a fi deschis în anul 2018.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.03 17:03 Fima
    Kaufland critica, da nu spune adavarul, de ce?
  2. 2017.05.03 18:26 Horia
    Asa fel de investitor este transparent la 100 de procente, este clar.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.