Economie

CEHIA ŞI SLOVACIA CONTRIBUIE LA ÎMBUNĂTĂŢIREA APROVIZIONĂRII CU APĂ A REGIUNII DE SUD A MOLDOVEI

30 iunie, 2017

Proiectul de aprovizionare cu apă şi canalizare a şcolilor din raionul Leova, realizat de Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) cu sprijinul Cehiei şi Slovaciei s-au încheiat cu succes. Despre aceasta s-a discutat joi, în cadrul unei conferinţe la care au fost făcute bilanţurile implementării mai multor proiecte în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, directorul ADRA Moldova, Andrei Gîrleanu, a spus că timp de un an şi jumătate de la lansarea primului proiect au fost instalate sisteme de filtrare a apei în şcolile din localităţile Covurlui, Borogani, Sărăteni şi Orac. De asemenea, au fost montate staţii de epurare a apelor reziduale în Borogani, Covurlui, Sărăteni şi Tomai.

Al doilea proiect se va încheia la sfârşit de septembrie. Acesta urmăreşte susţinerea educaţiei incluzive, asigurarea cu apă şi servicii de sanitaţie a grădiniţelor de la sudul Moldovei. Pentru implementarea acestui proiect Guvernul Cehiei a oferit circa 445 mii euro. În cadrul proiectului, au fost instalate sisteme de filtrare a apei şi de canalizare în 10 instituţii de învăţământ preşcolar din raionul Căuşeni.

Ambasadorul Cehiei în Moldova, Zdenek Krejci, a spus că RM este una din ţările prioritare pentru asistenţă din partea statului său. Cehia susţine proiecte în domenii precum alimentarea cu apă şi sanitaţie, infrastructura socială, agricultură şi managementul eficient al ţării.

Directorul Agenţiei slovace pentru cooperare şi dezvoltare internaţională, Zuzana Letkova, a spus că, „pentru Slovacia, Moldova deja de mai mulţi ani este o ţară prioritară pentru cooperare şi dezvoltare”.

„Asistenţa noastră se axează pe două dimensiuni: managementul eficient al ţării şi aprovizionarea cu apă şi sanitaţie. Referitor la al doilea moment, noi suntem bucuroşi să colaborăm cu Cehia”, a menţionat ea.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.