Economie

ANGAJAŢII „AIR MOLDOVA” SOLICITĂ AUTORITĂŢILOR SĂ SALVEZE COMPANIA AERIANĂ

19 iulie, 2017

Angajaţii „Air Moldova” au adresat o scrisoare deschisă Preşedintelui, preşedintelui Parlamentului şi prim-ministrului în care solicită să salveze compania aeriană naţională.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în document se menţionează că „activitatea companiei poate fi descrisă prin două cuvinte: incompetenţă şi corupţie, iar promotorul acestei situații este nimeni altul decât directorul general al „Air Moldova”, Iulian Scorpan”.

„Pe parcursul ultimelor două săptămâni, situația a devenit gravă. Astfel, aeronava de tip Embraer 190/ER-ECB, care a efectuat cursa Chișinău-Verona pe 9 iulie, s-a defectat în timpul zborului. Un defect foarte și foarte grav – au început vibrații la motor, distrugerea motorului în zbor prin desprinderea palelor rotorului motorului, fapt ce putea fi catastrofal. Și astăzi, aeronava se află pe aeroportul din Verona, se caută alt motor. Iar la 8 iunie, în timpul cursei Chișinău-Paris, la o aeronavă de tip au fost scurgeri de ulei din motor pe peronul aeroportului și acest ulei s-a aprins sub aripa aeronavei. În iulie au fost anulate vreo 30 de curse aeriene și reținute alte 80”, afirmă autorii.

În opinia lor, „de dragul „banilor vii” şi „otkaturilor”, directorul „Air Moldova” a redus la minimum volumul lucrărilor tehnice”.

„Specialiştilor le este restricţionat accesul la instrumentele necesare, care se află sub supravegherea agenţilor de securitate. Orarul fiind foarte încărcat, iar perioada dintre curse foarte mică, este practic imposibil să întreținem normal aeronavele, deoarece el tot timpul este ocupat cu semnări în registrul inventat de securiști. În cadrul companiei aeriene activează fără contracte de muncă sau cu contracte dubioase mulți piloți arabi și moldoveni cu o pregătire profesională precară. Iar în timpul celui mai important audit de siguranță a zborurilor companiei, care a fost efectuat în iulie, au fost depistate şapte probleme grave la aeronave”, se arată în scrisoare.

Angajaţii menţionează că în acţiunile lui Scorpan sunt implicate câteva persoane apropiate ale Partidului Liberal –Victor Sula, Serghei Morari și Vasile Hîncu şi îndeamnă autorităţile „să se implice cât mai urgent în situaţie, pentru că locul lui Iulian Scorpan este lângă Vlad Filat (fost premier, condamnat la 9 ani pentru corupţie – „I.”).

Scrisoarea a fost semnată de 550 de angajaţi ai companiei din diferite departamente, inclusiv de către piloți, ingineri, personal navigant și întreținere la sol.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.19 16:36 Fima
    Toti liberalii trebue sa fie dat afara!!!
  2. 2017.07.19 16:39 Dorina
    De ce statu nostru este atit de parsiv stapin?
  3. 2017.07.19 16:41 Alexei
    Cineva sa analizeaza cum functioneaza Air Moldova, oameni bun?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.