Economie

PREMIERUL SOLICITĂ PARLAMENTULUI SĂ EXAMINEZE ÎN REGIM DE URGENŢĂ NOUA STRUCTURĂ A GUVERNULUI

20 iulie, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis joi un demers în adresa Parlamentului în care solicită să fie examinată în mod prioritar noua structură a Guvernului, în contextul necesității realizării reformei administrației publice centrale, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Executivului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, structura pe care premierul o va prezenta Parlamentului include nouă ministere, în loc de 16: Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Apărării; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„După aprobarea de către Parlament a listei ministerelor, Guvernul urmează în termen de 3 luni să întreprindă măsurile necesare în vederea reorganizării structurii organelor centrale de specialitate ale administrației publice, să prezinte Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură a organelor centrale de specialitate ale administrației publice şi să asigure ajustarea cadrului său normativ”, se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, Preşedintele Igor Dodon a promulgat Legea reformei Guvernului, care a fost adoptată de Parlament pe 7 iulie. Guvernul va fi format din premier, prim-viceprim-ministru, viceprim-miniştri, miniştri şi alţi funcţionari. Funcţiile de viceminiştri au fost lichidate, în locul acestora vor activa secretarii de stat.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.20 14:20 Marcel
    Vineri pot sa intr la parlament sl dl Filip cu structura noua...
  2. 2017.07.20 14:36 Nicolae
    Nu atit de usor obtina dl Filip victorii la guvern.
  3. 2017.07.20 14:38 Andrei
    Acum Filip da afara cei cu care el nu poate sa munceasca in o echipa puternica.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.