Economie

ÎN ANUL 2017, RECOLTA DE STRUGURI PENTRU VIN ESTE CU 10-15% MAI MARE DECÂT ÎN ANUL 2016

26 iulie, 2017

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) consideră că, în acest an, recolta de struguri pentru vin va fi mai mare cu 10-15% comparativ cu anul 2016. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii Oficiului în cadrul unei conferinţe de presă din ajun.

Potrivit agenţiei INFOTAG, condiţiile climaterice în acest an sunt favorabile pentru dezvoltarea şi fructificarea viţei-de-vie, iar ninsoarea de primăvară nu a influenţat negativ asupra plantaţiilor de vie.

În ansamblu, starea fitosanitară a plantaţiilor viticole este normală, în majoritatea cazurilor nefiind constatate cazuri în care viţa-de-vie ar fi afectată de principalele boli criptogamice (mana şi făinarea).

„Ținând cont de condiţiile climaterice înregistrate, gospodăriile viticole au efectuat deja câte 4-6 tratamente contra bolilor, iar în acest an vor mai fi necesare cel puțin două tratamente suplimentare”, a menţionat un reprezentant al ONVV.

INFOTAG precizează: În anul 2016, recolta de struguri a constituit 615,7 mii tone, dintre care 529 mii tone au fost struguri de soiuri tehnice, iar 86,7 mii tone – struguri de masă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.