Economie

ÎN PRIMUL SEMESTRU, AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR A APLICAT AMENZI ÎN SUMĂ DE 386,9 MII LEI

26 iulie, 2017

În primul semestru, în urma controalelor efectuate, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi în sumă de 386,9 mii lei ($21,3 mii) pentru utilizarea incorectă a mijloacelor de măsurare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicedirectorul Agenţiei, Grigore Caţer, a spus că specialiştii au efectuat controale la 48 de agenţi economici, au ridicat datele de la 507 mijloace de măsurare (cântare, contoare) şi au depistat 24 de cazuri în care mijloacele de măsurare erau neconforme cerințelor metrologiei legale.

„Graţie activităţii Agenţiei, 149 de consumatori au primit compensaţii băneşti în sumă de 579,1 mii lei sau de 4,5 ori mai mult decât în perioada similară a anului 2016”, a spus Caţer, însă nu a precizat care este suma prejudiciilor aduse victimelor.

Potrivit lui, specialiştii au analizat nivelul de risc al activităţii economice în cazul a 2092 de persoane juridice. S-a constatat că 341 dintre aceştia îşi supun afacerea riscurilor. În general, acest lucru ţine de lipsa personalului calificat şi nepregătirea pentru situaţii excepţionale.

„Agenţia desfăşoară o politică activă de informare a consumatorilor. De la începutul anului au fost desfăşurate patru campanii informative de amploare, în cadrul cărora au fost consultate 3614 persoane. De asemenea, Agenţia a editat circa 20 mii de pliante despre drepturile consumatorilor”, a menţionat Caţer, care a precizat că perioada campaniei de informare actuale va mai duna o lună şi jumătate, apoi Agenţia se va concentra pe efectuarea controalelor”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.26 16:37 Liviu
    De ce atit de putin?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.