Economie

LA ÎNTREPRINDEREA "RĂUT" DE LA BĂLŢI A FOST LANSATĂ PRIMA LINIE DE ASAMBLARE A COLECTOARELOR SOLARE ÎN RM

28 iulie, 2017

Joi, la întreprinderea SA "Răut" de la Bălţi a fost lansată prima linie de asamblare a colectoarelor solare în Republica Moldova.

Surse din cadrul Ministerului Economiei au relatat pentru INFOTAG că linia de producere a fost lansată în cadrul proiectului "Consolidarea capacităţilor locale privind producţia colectoarelor solare în Republica Moldova", care este implementat de comun cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu suportul Guvernului Poloniei prin intermediul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO).

Materia primă pentru asamblarea unui lot de 100 colectoare solare cu tuburi vidate a fost importată din Polonia, iar personalul tehnic specializat a fost instruit atât în Polonia, cât şi în Moldova, în cadrul unor ore practice.

Agenţia pentru Eficienţă Energetică a selectat beneficiarul local al echipamentului de asamblare a colectoarelor solare şi a acordat asistenţă în transmiterea procesului tehnologic din Polonia, iar ulterior este responsabilă de monitorizarea procesul de implementarea a proiectului.

UNIDO a acordat asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă, în sumă de 170 mii euro, sub forma echipamentelor necesare instalaţiei liniei de producere, materiei prime necesare producerii, instruirii personalului, asigurării şi certificării procesului de producere.

Întreprinderea "Răut" va menţine pe parcursul a minim trei ani proiectul de producerea colectoarelor solare cu tuburi vidate, ce va asambla şi asigura comercializarea echipamentul pe teritoriul Republicii Moldova şi pe pieţele străine.

INFOTAG precizează: Compania "Răut" din Bălţi activează din anul 1944 şi este specializată în construcţia echipamentelor pentru industria marină şi crearea, fabricarea şi mentenanţa echipamentelor hidroacustice, antenelor hidroacustice şi transformatoarelor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.