Economie

SATELE TELIȚA, SPEIA ȘI BUȚENI SE VOR OCUPA DE CULTIVAREA POMUȘOARELOR DATORITĂ SUPORTULUI OFERIT DE GUVERNUL BRITANIC

17 august, 2017

Satele Telița și Speia din raionul Anenii-Noi și satul Buțeni din raionul Hîncești au câștigat un concurs privind implementarea modelului OVOP, „Un sat – un produs”, pentru culturi bacifere (pomușoare), în cadrul proiectului „Consolidarea dezvoltării economice locale în Moldova”.

Organizatorii proiectului au declarat pentru agenția INFOTAG că proiectul este prevăzut pentru un an și urmează a fi implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri. Acesta are drept scop să contribuie la reducerea sărăciei în zonele rurale ale Moldovei și este finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Potrivit managerului proiectului, Melania Lefter, localitățile câștigătoare vor cultiva pomușoare. Respectiv, 16-20 de gospodării casnice per localitate vor beneficia de material săditor și suport calificat, iar încă 35 de gospodării vor beneficia de consultații privind dezvoltarea afacerilor cu pomușoare.

Tipurile de culturi bacifere pe care le vor cultiva gospodăriile casnice din aceste sate vor fi stabilite în urma unor investigații suplimentare a solurilor, dar și a întâlnirilor într-un format mai larg dintre echipa de implementare a proiectului și reprezentanții localităților câștigătoare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.