Economie

PIRKKA TAPIOLA: RELAȚIILE DE COOPERARE ÎNTRE MOLDOVA ŞI UNIUNEA EUROPEANĂ VOR CONTINUA SĂ SE APROFUNDEZE

17 august, 2017

Relațiile de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor continua să se aprofundeze. O astfel de opinie a exprimat şeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul unei întrevederi, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în RM, cu Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Surse din cadrul ministerului au relatat pentru agenția INFOTAG că oficialii au făcut un schimb de opinii privind progresele înregistrate conform obiectivelor planului de acțiuni al Acordului de Asociere RM-UE, în special aspectele comercial-economice dintre Moldova și țările europene, menționând creșterea semnificativă a exportului și importului pe toate pozițiile. De asemenea, rezultate esențiale au fost obținute și în alte domenii importante, precum sectorul energetic, transport, industrie, antreprenorial, societății informaționale.

Vicepremierul Octavian Calmîc a exprimat speranța ca în septembrie va demara proiectul „Comunicare si sporirea vizibilității DCFTA” și proiectul ”Suport pentru Infrastructura calităţii”.

„Mizăm pe susținerea Delegației Uniunii Europene pentru implementarea Acordului de Facilitare a Comerțului și continuarea cooperării economice între Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, a menționat Octavian Calmîc.

De asemenea, oficialii au discutat despre oportunitatea desfășurării la Chișinău a Ședinței Comitetului de Asociere RM-UE în configurația comerț, care va avea loc pe data de 18 octombrie. De asemenea, până la sfârșitul anului vor fi organizate Subcomitete de cooperare cu UE pe dimensiunea DCFTA, în domeniul vamal, proprietate intelectuală, comerț și dezvoltare durabilă. Iar în perioada 6 - 7 noiembrie Comisarul european Cecilia Malmstrom va efectua o vizită de lucru la Chișinău.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.