Economie

SINDICATELE SOLICITĂ PARLAMENTULUI SĂ REEXAMINEZE ÎN REGIM DE URGENŢĂ LEGEA PRIVIND TICHETELE DE MASĂ

23 august, 2017

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) solicită Parlamentului reexaminarea, în regim de urgență, a proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă, pentru ca aceasta să devină cât mai curând funcţională.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se arată într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

CNSM consideră acest proiect drept unul de importanță majoră pentru asigurarea protecției sociale și economice a salariaților.

„Totodată, utilizarea tichetelor de masă va contribui la îmbunătățirea sănătății salariaților, la sporirea motivării acestora și, nu în ultimul rând, la ridicarea randamentului entităților”, consideră sindicaliştii.

După cum a informat anterior INFOTAG, legea a fost adoptată de Parlament la sfârşitul lunii iulie, însă Preşedintele Igor Dodon a refuzat să o promulge, considerând că introducerea sistemului de tichete creează premise eludarea evidenței fiscale. Din acest motiv, Igor Dodon recomandă ca acest serviciu să fie aplicat cu ajutorul cardurilor bancare sau a cardurilor de alimentare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.