Economie

​ COMPANIA „INTROSCOP” ARE NEVOIE DE RESURSE UMANE SUPLIMENTARE PENTRU A-ŞI SPORI VOLUMUL PRODUCŢIEI

23 august, 2017

Pentru a-şi extinde şi spori volumul producţiei, compania moldovenească de producere a cablajelor pentru automobile „Introscop” are nevoie de resurse umane suplimentare, a declarat directorul întreprinderii, Valeriu Bodiu, într-un interviu pentru reporterul agenţiei INFOTAG.

Potrivit lui, la întreprinderea activează peste 2 mii de persoane, însă ar putea să se mai angajeze cel puţin 500 de oameni. Uzina însă are o capacitate de muncă pentru mai mult de 3 mii de oameni.

Directorul a menţionat că întreprinderea oferă muncitorilor salarii de la 5 mii la 7 mii lei, iar salariile inginerilor sunt şi mai mari. Transportul, care circulă în raza de 60 km, îi aduce pe muncitori la serviciu. Noii angajaţi sunt instruiţi timp de două săptămâni, apoi încep să lucreze sub supravegherea specialiştilor calificaţi. Stagiul practic durează cel puţin două luni, iar munca în această perioadă este plătită.

„Majoritatea inginerilor care lucrează la întreprindere au început să lucreze de la zero şi au avansat în carieră. De asemenea, noi colaborăm cu Universitatea Tehnică din Moldova și oferim studenților posibilitatea de a efectua stagiul de practică. Experții noștri fac parte din comitetul de examinare și oferă locuri de muncă pentru absolvenți”, a specificat Bodiu.

El a spus că „Introscop” (fosta Asociaţie de producţie „Volna”) a început să activeze în anul 1959 și a fost cunoscut drept cel mai mare producător de sisteme ultrasonice de control nedistructiv în Europa de Est și în țările CSI. Acum, „Introscop”, în colaborare cu concernul german „Leoni AG” și concernul nipon „Sumitomo”, produce cabluri pentru numeroase branduri bine cunoscute, printre care Mercedez-Benz, Wolkswagen, Volvo și Nissan

Directorul a menționat că noua etapă de dezvoltare a companiei a început în 2008, când a devenit privată. De atunci a fost posibilă repararea încăperilor de pe timpurile sovietice și crearea condițiilor moderne pentru muncă și producție. Schimbarea managementului a condus la concentrarea eforturilor „Introscop” pentru cooperarea internațională.

„În prezent, „Introscop” este una dintre cele mai mari companii din Moldova în această industrie. În plus, în toamnă întreprinderea lansează un nou proiect, care va permite creșterea volumelor de producție. Acum, compania produce timp de o zi (în două schimburi) 35-40 de mii de unități de cablu”, a spus Bodiu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.23 16:15 Lidia
    Asa manager sunt el;ita tariii, trebue sa sustinam ei din parta statului.
  2. 2017.08.23 16:18 Svetlana
    Bravo dl Bodiu, suntati cel mai efectiv conducator!
  3. 2017.08.23 16:20 Liviu
    Ce volum exporteaza compania aceasta, de ce nu scrieti?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.