Economie

ONG-URILE POT BENEFICIA DE PÂNĂ LA 7 MII EURO PENTRU PROIECTE PRIVIND CONSOLIDAREA COOPERĂRII

13 septembrie, 2017

Organizaţiile neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului pot obţine granturi de până la 7 mii de euro pentru proiectele privind consolidarea și dezvoltarea cooperării între ele. Ganturile sunt oferite de Institutul pentru Democrație din Moldova, Societatea de cultură bulgară „Rodoliubeţ” și Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Tinerilor Femei.

Surse din cadrul Institutului au relatat pentru INFOTAG că scopul concursului este de a încuraja dezvoltarea relaţiilor durabile între ONG-urile din Moldova şi Transnistria”.

„De granturi vor beneficia 10 ONG-uri pentru a realiza inițiative comune, menite să consolideze încrederea. Prioritate în concurs vor avea activitățile comune ale instituțiilor de învăţământ transnistrene și moldovenești, implicarea cadrelor didactice în educația pentru drepturile omului”, a declarat reprezentanta Institutului Valeria Cuzneţova.

Potrivit ei, solicitanții trebuie să elaboreze un proiect comun cu parteneri de pe celălalt mal al Nistrului pentru a dezvolta activități comune.

„Proiectul trebuie să fie întocmit în limba engleză și să fie implementat în decurs de un an, începând din noiembrie 2017. Cererile de participare la concurs pot fi depuse până la 15 octombrie”, a spus ea.

Concursul de granturi se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea încrederii reciproce între profesorii de pe ambele maluri ale Nistrului: formarea potenţialului regional pentru dezvoltarea continuă a formării cadrelor didactice în sfera metodelor de educație proactive moderne în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.