Economie

LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC ŞEDINŢA COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-CEHE ŞI UN FORUM DE AFACERI

20 septembrie, 2017

Pe 21 septembrie, la Chişinău va avea loc cea de-a treia şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe de cooperare economică şi un forum al oamenilor de afaceri din cele două ţări.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Organizației de Atragere a Investițiilor Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), care organizează forumul împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a Cehiei, la eveniment va participa o delegaţie din Cehia, condusă de ministrul Industriei şi Comerţului, Jiri Havlicek.

În cadrul vizitei, oficialul se va întâlni cu vicepremierul, ministrul Economiei şi Infrastructurii Moldovei, Octavian Calmîc, şi va prezida împreună cu el şedinţa Comisiei interguvernamentale.

Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai companiilor din domeniul de construcții de mașini și electronică, mecanică, sectorul tehnologiei informaționale, sectorul de creditare, producerea de echipamente pentru industria agroalimentară, construcții, transport.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, la sfârşitul anului 2016, în Moldova activau 53 de întreprinderi cu capital ceh, ale căror investiţii în capitatul statutar însumau 6 mil. lei. În anul 2016, volumul comerţului extern între Moldova şi Cehia a constituit $84,4 mil. şi s-a majorat cu 7,2% comparativ cu anul precedent. Exporturile Moldovei în această ţară au crescut cu 2,2%, până la $28,3 mil., iar importurile din Cehia s-au majorat cu aproape 10%, până la $56,1 mil.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.