Economie

SPECIALIȘTII IT ȘI DIN MEDICINĂ AU ȘANSA SĂ REALIZEZE CELE MAI BUNE PROIECTE

16 octombrie, 2017

În perioada 16-22 octombrie, la Chișinău se va desfășura etapa finală de programare din domeniile IT și medicină, „BreakingMED” Hackaton, care presupune dezvoltarea proiectelor inovatoare în aceste domenii.

Solicitată de agenția INFOTAG, managerul proiectului, Olga Graur, a spus că vor participa circa 200 de specialiști din domenii, care se vor forma în echipe și IT și vor lucra intensiv asupra creării anumitor prototipuri de proiecte IT cu destinație medicală.

„Cu toții știm cât de dureros este subiectul sistemului medical în Republica Moldova. De aceea, ne-am propus să-l schimbăm, aducând inovații digitale pe care le veți crea împreună cu alți colegi la fel de entuziasmați”, a spus ea.

Managerul a remarcat că autorilor celor mai bune proiecte li se va acorda două luni pentru realizarea acestora și, de asemenea, un sprijin financiar.

Proiectul antreprenorial „BreakingMed” se desfășoară în premieră în Republica Moldova. Prima parte a proiectului a fost compusă din cinci evenimente tematice cu posibilități de aplicare în medicina viitorului (WEB, APPS, VR, 3D Printing și BIG DATA). A doua parte a proiectului, care va avea loc pe 14 octombrie, o constituie atelierele de lucru despre Design Thinking - workshopuri de inițiere și pregătire în crearea produselor pentru Hackathon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.16 13:20 Andrei
    Sume sunt pra mici...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.