Economie

FAO: MOLDOVA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU PROTECȚIA ȘI DEZVOLTAREA RESURSELOR GENETICE VEGETALE

20 octombrie, 2017

Moldova este pregătită pentru protecția și dezvoltarea resurselor genetice vegetale pentru alimentație și agricultură. Despre aceasta s-a discutat joi, în cadrul unei conferințe de presă dedicată finalizării Proiectului „Suport pentru dezvoltarea Programului Național pentru Resursele Genetice Vegetale”, realizat în Moldova cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Surse din cadrul organizației la Chișinău au comunicat pentru agenția INFOTAG că proiectul este implementat în Moldova din 2015, iar bugetul acestuia este de $300 mii.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Șerban, a spus la conferință că, „pe termen lung, programul va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării naționale, securitatea alimentară, agricultura durabilă și conservarea biodiversității prin utilizarea plantelor genetic eficiente”.

Vicepreședintele FAO în Moldova, Tudor Robu, a subliniat importanța implicării tuturor părților interesate în implementarea Programului național.

Pe lângă elaborarea sa, proiectul a inclus instruirea experților, cercetătorilor și tehnicienilor care vor gestiona Banca de Resurse Genetice Vegetale, documentarea și utilizarea reproducerii.

De asemenea, FAO a oferit instrumente și echipamente moderne pentru instruirea specialiștilor laboratoarelor Institutului de Genetică Fiziologie și Protecție a Plantelor al AȘM, care a luat asupra sa responsabilitatea pentru conducerea Băncii Naționale de Resurse Genetice Vegetale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.20 09:46 Pavel
    Este bine ca FAO ne ajuta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.