Economie

ODIMM A LANSAT COMPONENTA A II-A A PROGRAMULUI „FEMEI ÎN AFACERI”

23 octombrie, 2017

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat Componenta II a Programului-pilot „Femei în afaceri” (PFA), destinată granturilor mici pentru dezvoltarea afacerilor administrate de femei.

Solicitată de agenția INFOTAG reprezentanta organizației, Eugenia Sîli, a spus că la Componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului constituie 165 mii de lei, dintre care 110 mii de lei sunt direcționați pentru procurarea de echipamente, lucrări de renovare, iar restul 55 mii lei pentru servicii de dezvoltarea afacerii.

„Cele peste 300 de antreprenoare vor beneficia și de servicii de mentorat din partea a 28 de experți în domeniul afacerilor. Acestea vor fi ghidate în utilizarea instrumentelor și metodelor de planificare și dezvoltare a afacerii, identificarea tipurilor de resurse necesare pentru lansare și dezvoltarea propriului plan de afaceri pentru a participa la concursul de granturi”, a spus ea.

Dosarele de participare pot fi depuse până pe 30 noiembrie.

În Componenta I a Programului „Femei în Afaceri” (PFA) au fost instruite și îndrumate să lanseze propria afacere peste 300 de femei din întreaga țară, care și-au dezvoltat abilitățile de planificare pe termen scurt, au definit factorii personali de succes și au transformat ideile în concepte viabile de afaceri din așa domenii ca agricultura sau comerț.

Proiectul este lansat în 2016, de către Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este gestionat de ODIMM și are drept obiectiv promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, în special în mediul rural, dezvoltarea și creșterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii și tehnologii moderne. Perioada de implementare a programului este de 3 ani pentru care din bugetul statului sunt alocate 51,5 mil. de lei.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.23 10:55 Efim
    Sunt femei care pot sa fac mult mai mult ca noi, barbatii...
  2. 2017.10.23 11:05 Alex
    Plahotniuc trebue sa da pentru fiecara femeia, care vre sa ocupa cu afacerea, chite 1 000 000 de lei - ca un fel de capital pentru start!
  3. 2017.10.23 11:06 David
    Da, sunt de acord ca lider PDM da la multi oameni bani. De ce nimeni nu punne intrabarea de unde el e atita bani?
  4. 2017.10.23 17:25 Fima
    Ori ce sustinerea este bine venita!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.